Yamina-leider Ayelet Shaked zegt, dat ze niet geïnteresseerd is in ministeriële benoemingen maar dat er een regering wordt gevormd. Hoewel ze toegaf dat zij en Bennett op een “lelijke” manier werden ontslagen, benadrukte ze tegenover Kol Barama Radio, “dat we het daar nu even niet over gaan hebben. Als het juiste moment aanbreekt, zullen we erover praten.”

“We zijn op een zeer lelijke manier ontslagen, maar dat is op dit moment niet relevant. Wat belangrijk is, is dat er een regering wordt gevormd.” aldus Shaked.

Over het feit dat Yamina nog niet is opgesplitst in de verschillende facties, zoals het in de fusieovereenkomst heeft afgesproken, zei Shaked: “Het is niet gebeurd, omdat de MK’s niet in de Knesset aanwezig konden zijn. Dat is de afspraak, maar ik denk dat het beter is om samen te blijven. We hebben het niet over deelname aan de Likud, en het staat ook niet op de agenda. Niemand heeft er met ons over gesproken.”

Wat betreft de coalitieonderhandelingen zei Shaked, dat ze er de voorkeur aan geeft dat de rechtse partijen, waaronder Yisrael Bethenu van MK Avigdor Lieberman, samenkomen om een regering te vormen.

“We zijn niet bereid om ons blok van 55 rechtse MK’s nu op te splitsen; wij vormen een belangrijke pact. Lieberman moet volwassen handelen en naar rechts terugkeren. Dat zou de beste regering zijn.”

Op de vraag hoe de Israëlische premier Netanyahu haar negeerde tijdens de openingsceremonie van de Knesset, zei Shaked: “Dat moet je hem vragen. Ik ga bij wat goed is voor de natie Israël en niet hoe de een of de ander mij behandelt. De goede relatie tussen Bennett en Netanyahu is het beste voor allemaal.”

– – – – –

Bronvermelding
Datum:         09-10-2019
Beeld:          Hadas Parush, Flash 90
Website:      http://www.israelnationalnews.com

– – – – –

 

 

EN / NL/ עב