In het kader van de lopende operaties deze maand hebben de Israëlische Veiligheidsdienst (ISA) en de Israëlische politie Omri Goren gearresteerd, die als klusjesman en schoonmaker werkte in het huis van minister van Defensie Benny Gantz.

Tijdens het onderzoek, dat werd uitgevoerd door de Shin Bet en de speciale onderzoekseenheid Lahav 433 van de politie kwam naar voren dat Goren dagen voor zijn arrestatie op eigen initiatief via een sociaal netwerk contact had opgenomen met een met Iran geïdentificeerde agent en hem op verschillende manieren aanbood hem, gezien zijn toegang tot het huis van de minister, te helpen.

Er werd vernomen dat de mogelijkheid werd geopperd dat diezelfde agent een malwareprogramma zou doorgeven dat toegang zou verschaffen tot de computer die door de minister wordt gebruikt.

Deze mogelijkheid werd verijdeld door de snelle arrestatie van Goren.

Tijdens het onderzoek werd ook duidelijk dat Goren, om zijn bekwaamheid en ernst te bewijzen, op verschillende plaatsen rond het huis van de minister een aantal items heeft gefotografeerd en de foto’s – waaronder een van de computer van de minister – vervolgens naar voornoemde agent heeft gestuurd.

Lees meer…

EN / NL/ עב