Rusland rekruteert Syrische strijders met ervaring in stedelijke gevechten om in de steden van Oekraïne te vechten, zeiden Amerikaanse functionarissen tegen de Wall Street Journal .

De Russen zullen te maken krijgen met zware gevechten in de steden, waaronder Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. De Syrische strijders hebben al ervaring in stedelijke gevechten, wat hen een voordeel zal geven op het Oekraïense slagveld.

Volgens een rapport in DeirEzzor 24 biedt Rusland de Syrische huursoldaten een salaris van tussen de $200 en $300 voor een periode van zes maanden . Uit het rapport blijkt niet of het salaris wekelijks of maandelijks is.

Volgens een rapport in de Odessa Journal komen ook veteranen van de Israëlische IDF speciale troepen aan in Oekraïne om te helpen bij de bestrijding van de Russen.

Er zijn veel Olim Chadashim (nieuwe immigranten) uit zowel Rusland als de Oekraïne die nu in Israël wonen en in de IDF hebben gediend, dus het rapport klinkt niet onredelijk.

Volgens het Wall Street Journal Report zei de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy vorige week dat 16.000 buitenlanders zich vrijwillig hebben aangemeld om voor Oekraïne te vechten, een deel van wat hij beschreef als een ‘internationaal legioen’.


Bron: https://www.jewishpress.com/


 

EN / NL/ עב