Ongeveer 40 nieuwe immigranten uit de hele Verenigde Staten landden afgelopen woensdag op de luchthaven Ben Goerion met een groepsvlucht en gingen direct voor 14 dagen in isolatie wegens het coronavirus, in hun nieuwe huisvesting in diverse steden in Israël.

Bekijk hier de video

De mix van immigranten bestond uit gezinnen, echtparen en enkelingen, variërend in leeftijd van 4 tot 78 jaar. Ze kwamen uit 14 verschillende staten in de Verenigde Staten, waaronder New York, Californië, New Jersey, Florida, Tennessee, Pennsylvania, Texas en Colorado. De oliem zullen naar verwachting in 18 steden en gemeenten in heel Israël verblijven.

De organisatie Nefesh B’Nefesh merkte op, dat de immigranten het proces van Aliyah begonnen voordat de Corona-crisis begon. Nefesh B’nefesh meldde een ongekende belangstelling voor immigratie onder de Amerikaanse Joden in de afgelopen maanden. Zij wezen onder andere op het aantal gesprekken met het callcenter van de organisatie. Dat ontvangt gewoonlijk rond de duizend telefoontjes per maand, terwijl in de loop van juni 2020 meer dan 25.000 telefoontjes binnenkwamen, waarbij verzoeken om immigratie­aanvragen te openen.

Minister van Aliyah en Absorptie, MK Pnina Tamano-Shata, zei: ‘Ik ben verheugd de nieuwe Noord-Amerikaanse Olim te verwelkomen, die zich bij meer dan 7000 Joden uit de hele wereld voegen die in de afgelopen maanden Aliyah hebben gemaakt. Ondanks de uitdagingen die de pandemie heeft veroorzaakt, is en blijft de Staat Israël altijd open voor Aliyah, zowel in de beste tijden als in tijden van crisis. (…) Het ministerie van Aliyah en Integratie geeft prioriteit aan een breed nationaal plan om de komende golf van Aliyah, die in de komende jaren wordt verwacht, te verwelkomen’.

Oprichter en CEO van Nefesh B’Nefesh, Rabbi Yehoshua Fass, zei: ‘In de afgelopen maanden hebben we een enorme sprong gemaakt in het aantal verzoeken om inlichtingen naar het callcenter van Nefesh B’Nefesh. De Corona-crisis neemt niet af, en daarmee blijven vele duizenden mensen belang­stelling tonen voor het immigreren naar Israël. We moeten de belangstelling van de duizenden vertalen naar de immigratie van duizenden. Nefesh B’nefesh is hier om hen te helpen, samen met de regering en nationale organisaties.’


Bronvermelding:
Datum:        15-07-2020
Auteur:         Yossi Aloni
Beeld:          Naftali Cohen
Website:      israeltoday.nl


 

 

 

EN / NL/ עב