De Verenigde Arabische Emiraten zijn naar verluidt van plan om binnen twee weken een officiële delegatie naar Israël te sturen voordat de formele overeenkomst wordt ondertekend.

De Verenigde Arabische Emiraten plannen voor later deze maand een officieel staatsbezoek aan Israël. Reuters haalde een bron aan die bekend was met het voorlopige reisschema en zei dat de reis van de VAE-delegatie naar de Joodse staat voorlopig gepland is voor 22 september.

Het officiële bezoek zou een wederkerigheid zijn van het bezoek van vorige week van Amerikaanse en Israëlische delegaties aan de hoofdstad van de VAE, Abu Dhabi. Noch Israël, noch de VAE gaven commentaar.

De VS, Israël en de VAE kondigden op 13 augustus aan dat de VAE en Israël hadden afgesproken om de betrekkingen te normaliseren, na overleg tussen de regering van Trump. De twee partijen zullen naar verwachting de komende weken een reeks formele overeenkomsten ondertekenen, de Abraham-akkoorden genoemd, hoogstwaarschijnlijk tijdens een ceremonie in het Witte Huis.


Bronvermelding
Datum:        07-09-2020
Auteur:         Arutz Sheva-personeel
Beeld:          Avshalom Shoshani / Flash 90
Website:      www.israelnationalnews.com/

EN / NL/ עב