Na de barrages van raketten op maandagavond, zijn ook gedurende nacht raketten op steden en dorpen in zuid Israël neergekomen. De IDF deelde in een persbericht mee 130 terreurdoelen te hebben aangevallen, waaronder de huizen van een Hamas-bataljonscommandant en van de militaire inlichtingendienst van de terreurorganisatie Hamas.

Als reactie op het aanhoudende raketvuur op Israël vanuit Gaza, heeft de IDF tot nu toe ongeveer 130 terreurdoelen in de Gazastrook aangevallen en vernietigd.

Onder de doelwitten waren de huizen van een Hamas-bataljonscommandant en een commandant van de militaire inlichtingendienst van de terreurorganisatie Hamas. In de eerste en tweede fase van de aanvallen troffen IDF-straaljagers, aanvalshelikopters en vliegtuigen wapenfabrieken van de terreurorganisatie Hamas.

In de derde fase werden doelwitten van de terreurorganisatie Hamas en de Islamitische Jihad getroffen, waaronder: wapenfabrieken en militaire faciliteiten van de terreurorganisatie Hamas en de Islamitische Jihad. Een bataljonscommandant van Hamas was ook het doelwit en heeft het niet overleefd.

Bovendien trof de IDF, als onderdeel van de aanvallen van de afgelopen dag, een militair inlichtingengebouw van de terreurorganisatie Hamas, samen met ongeveer 15 agenten van de organisatie. Evenzo troffen IDF-tanks en -vliegtuigen extra terreurdoelen, waaronder: twee offensieve terreurtunnels naast het veiligheidshek.

De IDF wijst er nog maar een keer op dat de terreurorganisatie Hamas opzettelijk militaire doelen in het hart van dichtbevolkte gebieden in de Gazastrook plaatst. De IDF neemt voorzorgsmaatregelen om tijdens haar operationele activiteiten zoveel mogelijk schade aan burgers te voorkomen.

Ashkelon is vanmorgen vroeg getroffen door een barrage van raketten, waarbij huizen werden beschadigd en tien mensen in het ziekenhuis behandeld moesten worden.

Ondertussen zijn in Tel Aviv en omliggende steden de openbare schuilkelders geopend. In veel plaatsen rond Tel Aviv blijven scholen gesloten.

In het zuiden van Israël is in een groot gedeelte alles dicht en worden inwoners geadviseerd in huis te blijven of naar de dichtstbijzijnde schuilkelder te gaan.

Inwoners zijn verplicht om de instructies op te volgen die worden gegeven door de veiligheidstroepen en de IDF-troepen in het gebied.

Zoals de woordvoerder van de IDF, Hidai Zilberman, zojuist zei: “er ligt een intense dag voor ons”.


Bronvermelding:
Datum:        11-05-2021
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          IDF woordvoerderseenheid
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב