In Haifa, Acco en omgeving gaan momenteel luchtalarmen af en er worden harde dreunen gehoord. Het is nog niet duidelijk of de raketten uit de lucht zijn geschoten door het Iron Dome afweersysteem of dat ze zijn ingeslagen.

Zondag heeft Hezbollah de frequentie en intensiteit van raketbeschietingen op Israël flink opgevoerd. Inmiddels zijn er zes onschuldige burgers ernstig gewond geraakt en zijn er op meerdere plekken grote inslagen. Het lijkt erop dat de door Iran gesteunde terreurbeweging er alles aan doet om Israël ook in het noorden een oorlog in te trekken. Tot nu toe heeft Israël zich rustig gehouden, waarschijnlijk door alle bezoeken van hoogwaardigheidsbekleders een paar weken geleden uit de VS, Engeland, Duitsland, Frankrijk, ed. Zij zullen ongetwijfeld er bij Israël op aangedrongen hebben om “terughoudend te zijn” en “proportioneel te reageren” om ” de vrede” bewaren. Met de toename van Hezbollah-terreur rijst de vraag echter hoelang dit nog vol te houden is en wanneer de rode lijn is bereikt.

Afgelopen zaterdag werd een elektriciteitsbedrijf in het noorden van Israël aangevallen door terroristen. Acht burgers die daar werkzaam zijn raakten gewond en worden in omliggende ziekenhuizen behandeld. Eén andere werknemer van het bedrijf is vermist en de verdenking is dat deze door Hezbollah ontvoerd is. Mocht dit worden bevestigd, dan zal een totale oorlog met Hezbollah zeer waarschijnlijk zijn.

 

EN / NL/ עב