Alleen de Derde Tempel, de kroon van de wereld, kan ons beschermen tegen het Coronavirus, zegt rabbijn Aryeh Lipo, een vrij bekende Israëlische religieuze leraar die connecties heeft met veel topambtenaren in de regering van Netanyahu. En hij wil dat zij, en de rest van het Israëlische volk, nadenken over een meer spirituele oplossing voor de pandemie van het coronavirus.

In een kort videofragment, dat is opgenomen voor de Hebreeuws-talige website Temple Mount News, berichtte rabbi Lipo dat ‘we hier op de Tempelberg zijn en een gebed voor de genezing van de hele wereld opzenden’.

De rabbijn merkte op dat ‘corona’ in vele talen ‘kroon’ betekent. ‘Deze plaag is gekomen om ons eraan te herinneren dat de ware kroon van de wereld ontbreekt. Wat het coronavirus zal stoppen werd ons geleerd door Koning David.’

Rabbijn Lipo suggereerde dat ‘de [Jeruzalemse] Tempel de kroon’ van de wereld is, en dat ‘deze kroon de wereld zal beschermen tegen de corona’, mocht deze generatie het recht verdienen om hem te bouwen.

Hij eindigde met een geïmproviseerd gebed (ook al is het voor Joden verboden om op de Tempelberg te bidden) en vroeg ‘de Heilige, Gezegend zij Hij, om uit zijn paleis te regeren zodat Hij een echte kroon krijgt om de ‘kroon’ van de ziekte die zo velen doet lijden, te verwijderen’.


Bronvermelding
Datum:        09-03-2020
Beeld:         Pixabay
Website:     https://israeltoday.nl/


 

EN / NL/ עב