De regering heeft dinsdag haar tijdlijn voor de ontbinding van de Knesset en nieuwe verkiezingen opgeschoven en haar verspreidingswet aan de wetgevende agenda van woensdag toegevoegd.

Het presidium van de Knesset keurde de toevoeging goed en de commissie van de Knesset verleende het wetsvoorstel een vrijstelling van de traditionele wachttijd van 45 dagen tussen indiening en een eerste stemming.

Op zijn vroegst kan de Knesset woensdag al ontbinden, hoewel een waarschijnlijker scenario volgende week maandag zal zijn, aangezien de wetgeving vier plenaire stemmen en twee commissiebeoordelingen moet doorstaan.

“We hopen dat we het proces binnen een week zullen afronden”, zei minister van Welzijn Cohen tegen Kan Radio. “Het is de bedoeling om het zo snel mogelijk af te ronden en naar de verkiezingen te gaan.”

De oppositie probeert nog steeds een alternatieve regering te vormen onder leiding van Benjamin Netanyahu.

Dit omvat de Likud, United Torah Judaism (UTJ), Blue and White, New Hope en Yamina, zei UTJ MK Uri Makleb dinsdagochtend op Army Radio.

UTJ zou er niet tegen zijn dat Blue and White hoofd en minister van Defensie Benny Gantz premier worden in een dergelijk scenario, voegde Makleb eraan toe.

De kans dat dit gebeurt, is echter erg zeer klein, aangezien geen enkele New Hope of Blue and White leden ooit hebben aangegeven dat ze daartoe bereid zouden zijn, aldus een coalitiebron.


Bronvermelding:
Datum:        21-06-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב