Isaac Herzog roept Israël op om nieuwe manieren te bedenken om immigranten aan te trekken en op te nemen.

De COVID-19-pandemie wordt door Joden over de hele wereld geïnterpreteerd als een oproep om naar Israël te komen, en de Joodse staat moet voor hen klaar staan, zei president Isaac Herzog.

Herzog nam donderdag deel aan een evenement ter ere van Yom HaAliyah, georganiseerd door Gvahim, een non-profitorganisatie die netwerken, tools, kennis en ondersteuning biedt aan nieuwe immigranten en terugkerende expats om hen te helpen werk te vinden of bedrijven op te bouwen in Israël.

“Ik neem aan dat ik u niets nieuws vertel als ik zeg dat COVID-19 voor sommige mensen een aangename verrassing was, in termen van alijah voor Israël. Ondanks de uitdagingen die de pandemie van het coronavirus met zich meebrengt, hebben joden over de hele wereld de situatie geïnterpreteerd als een oproep om hier te komen, als een kans om naar huis te komen”, merkte hij op.

“Aangezien dit het geval is, is dit de best mogelijke tijd – inderdaad, dit is onze plicht als de staat Israël – om innovatie, werkgelegenheid en integratie in de industrie aan te moedigen onder de mannen en vrouwen die alijah naar Israël maken,” verklaarde hij. 

Aliyah naar Israël is tot nu toe met 31 procent gestegen in 2021 met 20.360 olim (immigranten naar Israël), vergeleken met 15.598 tijdens de overeenkomstige periode vorig jaar, volgens een rapport dat zondag is vrijgegeven door het Ministerie van Aliyah en Integratie en het Joods Agentschap voor Israël .

Israël zag een dramatische toename van alijah ondanks de COVID-19-pandemie en de daarmee samenhangende beperkingen op internationaal reizen.

Terwijl hij voorzitter was van het Joods Agentschap, vertelde Herzog de Knesset in augustus 2020 dat de Joodse staat de komende 3-5 jaar een kwart miljoen olim verwacht, een immigratiegolf na de wereldwijde COVID-19-crisis.


Bronvermelding:
Datum:        14-10-2021
Auteur:         TPS
Beeld:          Screenshot
Website:      worldisraelnews.com


 

EN / NL/ עב