Premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara hebben zondagavond samen met de Rabbijn van de Western Wall Rabbijn Shmuel Rabinowitz en de directeur van de Western Wall Heritage Foundation, Mordechai Eliav, een bezoek gebracht aan de Klaagmuur.

Premier Netanyahu zei daarbij: “Ik schreef net in het boek: ‘De bewaker van Israël sluimert noch slaapt.’ Ik heb de twee voortdurende acties samengevat die ik gisteren en vandaag op mezelf heb genomen.

We zullen dit blijven doen namens de burgers van Israël, de staat Israël en het land Israël.

Ik moet zeggen dat ik ook deze keer ontroerd ben om de functie van premier te accepteren en de staat Israël te leiden.

Ik ben hier gekomen, de steengroeve waaruit we zijn gevormd, om de stenen van de Klaagmuur aan te raken, en om te onthouden dat we de plicht hebben om het erfgoed van generaties te beschermen en ook onze toekomst voor de komende generaties veilig te stellen, en dit gaan we doen.”


Bronvermelding:
Datum:        002-01-2023
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:         K obi Gideon / GPO
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב