Premier Naftali Bennett heeft momenteel vanavond (zaterdag 5 maart 2022) een ontmoeting in het Kremlin met de Russische president Vladimir Poetin.

Premier Naftali Bennett vertrok vanmorgen vroeg naar Moskou, nadat hij afgelopen woensdag met president Poetin en president Zelenski had gesproken. De vergadering wordt ook bijgewoond door minister van Bouw en Huisvesting Zeev Elkin, die assisteerde bij de vertaling. De premier wordt ook vergezeld door nationaal veiligheidsadviseur en directeur van de nationale veiligheidsraad dr. Eyal Hulata, diplomatiek adviseur Shimrit Meir en de woordvoerder van de premier, Matan Sidi. Volgens Israëlische media is van tevoren met de Amerikaanse regering gesproken,

UPDATE:
Barak Ravid: De ontmoeting tussen premier Bennett en de Russische president Vladimir Poetin is nu na ongeveer drie uur afgelopen. Israël heeft de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk op de hoogte gebracht van de reis van Bennett en was in regelmatige dialoog met Oekraïne. Bennett sprak ook met Poetin over de benarde situatie van Israëliërs en Joodse gemeenschappen in Rusland en Oekraïne als gevolg van de oorlog.

UPDATE 20,21 ISRAËL TIJD:
Na zijn ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin is premier Naftali Bennett onderweg naar de Duitse hoofdstad Berlijn voor een ontmoeting met bondskanselier Olaf Scholz, zegt zijn woordvoerder.
Verwacht wordt dat Bennett Scholz vandaag op de hoogte houdt van de details van zijn ontmoeting met Poetin in Moskou.
Na de ontmoeting met Scholz is de verwachting dat hij terugkeert naar Israël.
Scholz was woensdag in Israël voor een korte trip.


Bronvermelding:
Datum:        05-03-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Premier Bennett. Foto GPO
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב