Premier Naftali Bennett woonde vandaag, maandag, een vergadering bij van de Ministeriële Commissie Aliyah en Integratie, voorgezeten door Minister van Integratie en Aliyah Pnina Tamano Shete.

Voordat de vergadering begon sprak premier Bennett de commissie leden toe:

“De gevolgen van de oorlog reiken overal, ook voor ons. Wij in de staat Israël hebben tot nu toe honderden vluchtelingen opgenomen, sommigen van hen joden, de meesten niet. Natuurlijk zal de staat Israël zich concentreren op over Joodse vluchtelingen.

De staat Israël werd gesticht als een staat die de veiligste plek ter wereld is voor joden. Dit is het hart van zijn doel; daarom zullen we ons hier natuurlijk op concentreren.

We moeten ervoor zorgen dat diezelfde Joden die ontsnappen uit gevaarlijke plaatsen hier in de staat Israël op de beste manier worden verwelkomd, dat ze zich een open deur en een warm thuis voelen. Onze interne bureaucratie mag geen belemmeringen opwerpen. We moeten weten hoe we werelden omver kunnen werpen en bureaucratie kunnen doorbreken om deze historische missie uit te voeren.

We moeten zien hoe alle elementen hier samenkomen in de historische kans, geleid door Aliyah en minister van Integratie Pnina Tamano Shete, die samen met onze ministeriële collega’s de inspanningen ter zake leidt, om twee dingen te verzekeren:

1. Om Joden in nood te bereiken, om hen in het veld te bereiken en het hen gemakkelijker te maken, dat ze hiervoor niet naar het consulaat te gaan, want dit is bureaucratie in oorlogstijd.
2. Om ze hier in de staat Israël zo goed mogelijk te integreren, zodat ze hun familie bellen en zeggen: ‘Kom, kom want het is hier goed.’ En dit is van alle aspecten – huisvesting, onderwijs, werkgelegenheid.

De staat Israël is een toevluchtsoord voor Joden in nood. Dit is ons doel. De staat Israël heeft dit meer dan eens in zijn geschiedenis gedaan en we zullen deze heilige taak ook deze keer uitvoeren.”


Bronvermelding:
Datum:        07-03-2022
Auteur:        Joop Soesan
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב