Premier Naftali Bennett zei maandag dat Israël zal toestaan ​​dat vluchtelingen uit Oekraïne die niet in aanmerking komen voor staatsburgerschap, in het land kunnen blijven totdat het voor hen veilig is om terug te gaan. Ook bevestigde hij dat veldhospitaal op dit moment in Oekraïne wordt opgebouwd.

Tijdens de kabinetsvergadering zei premier Bennette verder dat Israël deel uitmaakt van de wereld en de wereld maakt moeilijke en tumultueuze tijden door. We beheren deze complexe crisis met gevoeligheid en verantwoordelijkheid en doen ons best om hulp te bieden waar we kunnen.

We bereiden ons momenteel voor om olim [immigranten] en degenen die vallen onder de Wet op de Terugkeer op te vangen met het hele pakket dat de staat aan nieuwe immigranten moet verstrekken: een ‘opvangmand’, hulp bij huisvesting, onderwijs en vooral een dikke knuffel.

Tegelijkertijd zullen wij – als volk en samenleving – humanitaire hulp bieden aan Oekraïense staatsburgers die hier tijdelijk zijn, voor een paar weken of maanden, totdat de situatie daar kalmeert. Ik zie dat er de komende tijd veel gezinnen zijn die gastouder zullen zijn en dit is erg belangrijk.

Ik kan hier vandaag officieel zeggen dat we een veldhospitaal aan het opzetten zijn voor gewonde Oekraïners en dat daar, op de grond, zal opereren.

Dit is belangrijk en ik ben blij dat wij – het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Buitenlandse Zaken, met de hulp van het ministerie van Financiën – dit leiden.

De kabinetsvergadering van vandaag staat vol met uitstekende beslissingen waar we allemaal erg trots op zijn.

We investeren NIS 330 miljoen in beschermende onderkomens voor Ashkelon, wat de veiligheid van inwoners van het zuiden zal vergroten – in daden, niet in woorden. In onze wereld is het thuisfront helaas ook een slagveld en we zijn vastbesloten om onze mensen tegen elke prijs te beschermen.

Vandaag besluiten we ook om een ​​ultraorthodoxe stad te stichten, Kasif, die het ernstige woningtekort in de ultraorthodoxe sector zal verlichten. De staat heeft in vele jaren geen nieuwe ultraorthodoxe stad gesticht en hier doen we dat vandaag. Hier gaat een goed woordje naar minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked en minister van Bouw en Huisvesting Ze’ev Elkin, die deze zeer belangrijke stap hebben geleid.

Zoals velen al begrijpen, zelfs degenen die tegen de oprichting van de regering waren, is dit een regering voor iedereen en is ze alert op de benarde situatie van alle burgers van Israël.”


Bronvermelding:
Datum:        15-03-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          via GPO
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב