Premier Naftali Bennett belegde woensdagavond een vergadering van de ministeriële commissie voor de bestrijding van misdaad en geweld in de Arabische sector. Hieronder volgen zijn opmerkingen aan het begin van de vergadering: “We ontmoeten elkaar vanavond, een dag na de weerzinwekkende moordaanslag in Be’er Sheva. Hier zou ik nogmaals de twee burgers willen prijzen die met vindingrijkheid en moed hebben gehandeld en eenvoudig levens hebben gered. Ze verdienen niets minder dan een medaille voor hun vindingrijkheid en hun streven om deel te nemen. Dit is hoe alle Israëli’s moeten handelen bij een terroristische aanslag.

De veiligheidstroepen bereikten iedereen die direct of indirect contact had met de terrorist. Wie hielp en aanzette, inspireerde, ophitste of meewerkte – we zullen ze bereiken.

Onze harten zijn bij de families van de slachtoffers, de families Yechezkiel, Yitzhak, Yahbas en Kravitzky.

Mogen hun herinneringen gezegend zijn.”

Aan de discussie namen de ministers van Justitie, Binnenlandse Zaken, Openbare Veiligheid en Welzijn en Sociale Zaken deel, evenals de plaatsvervangend minister van Openbare Veiligheid, de procureur-generaal, de kabinetssecretaris, de directeur-generaals van het kabinet van de premier en de ministeries van Binnenlandse Zaken, Openbare Veiligheid en Financiën, de adjunct-directeur van de Nationale Veiligheidsraad, de adjunct-directeur van de ISA, de directeur van de Israëlische belastingdienst en andere professionele functionarissen.


Bronvermelding:
Datum:        24-05-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Foto GPO
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב