Premier Naftali Bennett heeft besloten om de Tempelberg vanaf deze vrijdag (of uiterlijk deze zondag) te sluiten voor Joden tot het einde van de Ramadan. De Tempelberg is de heiligste plaats van het Joodse volk.

Volgens Tempelberg-activist Tom Nisani van Beyadenu, die sprak met JewishPress.com, zal de Israëlische politie ook van de Tempelberg worden verwijderd. De Tempelberg zal minstens anderhalve week gesloten zijn voor niet-moslims. Deze sluiting aan het einde van de Ramadan valt meestal samen met toegenomen moslimgeweld en rellen op de Tempelberg en in Jeruzalem.

Handig genoeg valt de sluiting ook samen met de eerste eis van Mansour Abbas en zijn islamitische Ra’am-partij , als voorwaarde voor hun terugkeer in de coalitie van Bennett. Die eis is het einde van alle Joodse gebeden op de Tempelberg.

Ondanks de slechte optiek voor Bennett, en helaas voor degenen die uitsluitend Bennett beschuldigen van capitulatie voor zijn islamitische partners en de regering van Jordanië , is deze sluiting normale (sic) discriminatie van Joden.

Sinds een paar jaar is de Tempelberg aan het einde van de ramadan 7-10 dagen gesloten voor joden, om de moslims niet van streek te maken, met de valse hoop dat ze niet nog gewelddadiger zullen worden als ze dat niet doen zie Joden of Israëlische politie op de Tempelberg.

In een politiek cynische zet noemt de Yamina-partij van Bennett dit de “Netanyahu-schets” zonder te erkennen dat de regering van Bennett opnieuw gewoon het beleid van Netanyahu dupliceert en niets verbetert wat Netanyahu verkeerd heeft gedaan.

Even consequent zijn de religieuze zionistische parlementsleden Bezalel Smotrich en Itamar Ben-Gvir, die zowel deze als eerdere regeringen sterk hebben bekritiseerd voor hun beslissingen om de Tempelberg te sluiten voor joden als capitulatie voor de Arabische terreur.

Maar wat ook interessant is, is dat zowel Bennett als Abbas al wisten dat de Tempelberg gesloten zou zijn voor Joden, dus dat maakte Ra’am’s eerste eis een gemakkelijke voorwaarde voor beiden om te bereiken, zonder dat het leek alsof ze zelfs maar hadden onderhandeld.


Bronvermelding:
Datum:         20-04-2022
Website:      brabosh.com


 

 

 

 

EN / NL/ עב