Nog niet zo lang geleden was iedereen die zou zeggen dat in het presidentiele paleis van de Verenigde Arabische Emiraten het Israëlisch volkslied zal worden gespeeld voor gek verklaard. Toch is dat precies wat er afgelopen weekend gebeurde toen de president van Israël daar op bezoek kwam.

Yitzhak Herzog bracht als president van Israël een officieel bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten en werd in het presidentiele paleis groots onthaald door Sjeik Mohamed bin Zayed, de kroonprins van het land. In de bijzondere zaal waar de Israëlische president werd ontvangen waren de vlaggen van beide landen te zien. Herzog genoot zichtbaar van het ingezette volkslied en zong (als enige in de zaal) mee.

Het tweedaagse bezoek van Herzog aan de Verenigde Arabische Emiraten is historisch. Hij is de eerste president van Israël die het land zo lang bezoekt. Voor zijn vertrekt benadrukte Herzog nog maar eens hoe belangrijk vrede is: “Ik breng een zegen en een boodschap van vrede voor de volkeren van de hele regio mee. Vrede zal hen welstand, vooruitgang en bloei brengen.” Zijn voorganger Naftali Bennett bracht ook al een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens dat bezoek werden er overeenkomsten getekend om de diplomatische betrekkingen aan te knopen, een eerste bijzondere stap aangezien weinig Arabische staten betrekkingen met Israël onderhouden.

Ook ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft de beelden van de ontvangst voorbij zien komen. Hij deelt ze op Twitter en schrijft er een Bijbeltekst bij. ‘‘Zij zullen hun zwaarden omsmeden tot ploegijzers en hun speren tot snoeimessen. Geen volk zal nog het zwaar trekken tegen een ander volk, geen mens zal meer weten wat oorlog is’ Het begin is er..’, aldus Segers.

https://twitter.com/i/status/1487773105682591744

 


Bronvermelding:
Datum:        31-01-2022
Auteur:        Redactie
Website:      cip.nl


 

EN / NL/ עב