Moskou heeft meer dan 2.000 Oekraïense burgers vermoord en 1 miljoen vluchtelingen gecreëerd terwijl de troepen van Poetin doorgaan met ‘roven, doden en vernietigen’

Dit zijn afschuwelijke oorlogsmisdaden, en ik vraag christenen om hun gebeden te verdubbelen om Poetin te stoppen en onmiddellijk te verslaan

Terwijl de wereld zich tegen Vladimir Poetin keert en de verliezen van Moskou snel toenemen, zijn de Russische strijdkrachten op een satanische, barbaarse razernij uitgegaan.

In Johannes 10:10 legt Jezus Christus de aard van de duivel uit, ook wel bekend als Satan. Hij is een “dief”, zei Jezus, die in de wereld komt “om te roven, te doden en te vernietigen”. Ik kan geen betere beschrijving bedenken van wat Poetin in Oekraïne doet.  Zijn troepen beperken hun aanvallen niet tot militaire doelen. Ze beschieten Oekraïense appartementsgebouwen, scholen, buurten en stadspleinen. Ze richten zich op onschuldige burgers. Ze plegen afschuwelijke oorlogsmisdaden en lijken er niets om te geven.

Volgens de Oekraïense regering  zijn al meer dan 2.000 burgers afgeslacht door Russische troepen , en het aantal blijft stijgen. Inmiddels zijn meer dan 1 miljoen Oekraïners veranderd in vluchtelingen. Oekraïense mannen van 18 tot 65 jaar kunnen niet weg – ze vechten op straat. Het zijn vooral vrouwen en kinderen die voor hun leven vluchten vanuit hun thuisland naar buurlanden. En deze aantallen zullen naar verwachting aanzienlijk stijgen.

“Poetin is in oorlog met kinderen”, tweette de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba woensdag. “In Oekraïne, waar zijn raketten kleuterscholen en weeshuizen raakten, en ook in Rusland.”

Naast het tweeten van foto’s van het bloedbad dat het Kremlin in Oekraïne heeft aangericht, tweette Kuleba ook foto’s van Russische kinderen die zijn gearresteerd omdat hun ouders betrokken waren bij protesten tegen de criminele oorlog van Poetin in Oekraïne.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei “Lavrov is de Ribbentrop van zijn tijd”, zei Kubela woensdag op CNN, verwijzend naar de minister van Buitenlandse Zaken van Adolf Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog, Joachim von Ribbentrop.

‘Hij bedient zijn baas. Zijn handen zijn bedekt met bloed van Oekraïense kinderen en hij zal de verantwoordelijkheid dragen als medeplichtige aan de misdaad van agressie en oorlogsmisdaden gepleegd door Poetin in Oekraïne”, zei Kuleba.

De Israëlische premier Naftali Bennett waarschuwde donderdag dat de situatie in Oekraïne veel, veel erger zou kunnen worden.

“Als wereldleiders niet snel handelen, kan het nog veel erger worden – totale vernietiging van Oekraïne”, vertelde hij op een cybertechnologieconferentie. “Het is nog niet te laat. De grote spelers in de wereld moeten beide kanten van het slagveld en aan de onderhandelingstafel krijgen.”

In 1 Thessalonicenzen 5:17 beveelt de apostel Paulus ons om te “bidden zonder ophouden”.

Ik vraag christenen over de hele wereld om hun gebeden te verdubbelen dat Poetin zou worden gestopt, dat Moskou zou worden verslagen, dat Oekraïne zou worden bevrijd, dat deze satanische barbaarsheid zou ophouden en dat vrede en veiligheid in Europa zouden worden hersteld.


 

 

EN / NL/ עב