Sinds afgelopen zondag zendt Radio Israel in verband met de oorlog met Hamas iedere dag deze week een nieuwe aflevering uit in ons actualiteitenprogramma Frontline Israël. In deze uitzendingen worden Nederlandse gasten uitgenodigd die in Israël wonen om per telefoon te vertellen wat er op het moment speelt.

Zondag 8 oktober
Vandaag gaat Angelique in gesprek met Karen en Yaïr Strijker die in Israël wonen over de oorlog die Hamas gisteren is gestart.

Zij hebben twee kinderen, een dochter en zoon, die allebei in het leger dienen. Nu al hebben ze te maken met de dood van collega’s en zorgen waarvoor iedere ouder zijn kind zou willen beschermen. Ze vertellen wat dit en de spanningen in het land doet met hun en met de bevolking.

Karen is één van onze vaste presentatoren van ons programma Leerhuis.

Luisteren

 

Maandag 9 oktober
In deze aflevering gaat Jack van der Tang in gesprek met Kees Lugtenaar, die sinds1981 in Israël woont, in het hoge noorden aan de grens met Libanon. Hij vertelt over de situatie in zijn regio, maar deelt ook zijn inzichten vanuit zijn jarenlange ervaringen als inwoner van Israël.

Luisteren

 

Dinsdag 10 oktober
Vandaag zijn Albert en Esther Knoester te gast bij  Angelique. Zij wonen in Dimona in de Negev woestijn. Zij zijn in 2008 uitgezonden naar Israël door CAMA. Van 2008 – 2010 hebben zij eerst een taalcursus Hebreeuws gedaan, waarna zij verhuisd zijn naar Dimona. Zij vertellen over hun leven in Israël en hoe de huidige, impactvolle situatie hun leven nu beïnvloedt.

Luisteren

 

Woensdag 11 oktober
Vandaag gaat Angelique weer in gesprek met Karen en Yaïr Strijker over de huidige ontwikkelingen in Israël die met de dag veranderen. De spanning in het land neemt toe, nu er ook oorlogssignalen vanuit Libanon en Syrië komen. Hoe gaan zij hiermee om en hoe kunnen wij hun tot steun zijn?

Luisteren

 

Donderdag 12 oktober
In deze uitzending ontvangt Jack van der Tang zijn zoon Itaï die met zijn gezin in de buurt van Bnei Barak woont. De afgelopen dagen is hij druk geweest met hulpverlening in het zuiden van Israel en komt hij op plekken die voor anderen ontoegankelijk zijn. Luister naar zijn spannende relaas.

Luisteren

 

Vrijdag 13 oktober
Vandaag is Ron Eiseman, voorzitter van het CIDI te gast bij Jack van der Tang. De huidige situatie in Israël, maar ook welke ontwikkelingen er in Nederland zijn sinds de aanval van Hamas op Israël.

Luisteren
EN / NL/ עב