Honderden Joodse activisten en inwoners van Samaria verzamelden zich dinsdagochtend buiten terreurhotspots voor gebedsbijeenkomsten om te protesteren tegen de recente golf van terreuraanslagen in het gebied.

Selichot en ochtendgebedsgroepen werden gehouden buiten de door de Palestijnse Autoriteit bestuurde stad Sichem (Nablus) in Samaria, evenals het nabijgelegen Arabische dorp Huwara.

De grootste bijeenkomst vond plaats bij de noordelijke ingang van Huwara, en omvatte MK Bezalel Smotrich (Religieuze Zionistische Partij), Yossi Dagan, voorzitter van de Regionale Raad van Samaria, en opperrabbijn van de Regionale Raad van Samaria, Elyakim Levanon.

Yossi Dagan, voorzitter van de Regionale Raad van Samaria

Bovendien blokkeerden tientallen Israëlische inwoners van Samaria de hoofdingangen van Sichem (Nablus), waardoor het verkeer ongeveer een uur werd geblokkeerd. IDF-troepen werden naar het gebied gestuurd om botsingen tussen Israëli’s en inwoners van de Palestijnse Autoriteit te voorkomen.

Een protestcomité, gevormd door inwoners van Samaria, heeft dinsdagochtend een verklaring afgelegd waarin wordt gezworen de aanhoudende protesten te laten escaleren “totdat de veiligheid is hersteld. Zolang de bewoners geen beveiliging hebben, zullen onze vijanden hun routine niet hebben.”

Het aantal schietpartijen in Samaria is de afgelopen maanden sterk gestegen, waarvan zondag twee van dergelijke aanslagen werden gemeld.

Na de schietaanval van zondagavond , waarbij Yossi Dagan, hoofd van de Regionale Raad van Samaria, kinderen beschermde terwijl hij een wapen gebruikte, vaardigde de Al-Aqsa Martelarenbrigades van Fatah een officiële proclamatie uit waarin werd opgeroepen hem te vermoorden. Als gevolg hiervan kreeg Dagan 24-uurs beveiliging rond zijn huis in Samaria.


Bronvermelding:
Datum:        04-10-2022
Website:      brabosh.com


 

 

 

EN / NL/ עב