Op 13 augustus hebben wij een uitgebreide podcast gepubliceerd met Olga Deutsch van NGO Monitor waarin zij vertelt hoe de Nederlandse regering Palestijnse NGO’s financiert die banden hebben met terreurgroepen. Op 4 oktober 2019 publiceerden wij een uitgebreid artikel over dit zelfde onderwerp waarin de diverse Palestijnse terreurgroepen werden genoemd die via het door de Nederlandse regering zo ruimhartig geschonken geld hun terreuractiviteiten kunnen uitvoeren om Israëlische burgers te vermoorden.

De Palestijnse NGO Addameer, die opkomt voor de rechten en belangen van in Israël gevangen zittende terroristen, heeft de Nederlandse regering een brief gestuurd met het dringende verzoek niet te stoppen met het betalen van subsidies aan deze organisatie.

In dit schrijven veroordelen PNGO en PHROC de defunding campagne tegen de Union of Agricultural Work Committees (UAWC), een ledenorganisatie van PNGO, die in gang is gezet door NGO Monitor waardoor de Nederlandse overheid voorlopig geen geld overmaakt.

Volgens de brief van PNGO “voeren NGO Monitor, UKLFI, ILF en andere proxy-organisaties van de Israëlische regering systematische lastercampagnes tegen de UAWC uit en begonnen hiermee voordat de Israëlische bezettingsautoriteiten vorig jaar twee voormalige werknemers van de UAWC arresteerden.

Deze zogenaamde werknemers, Abedal-Razeq Farraj (57) en Samer Al-Arbid (45) werden gearresteerd wegens het plaatsen en het tot ontploffing brengen van een bom waarbij de 17 jarige Rhina Shnerb werd vermoord. Haar vader en broer raakten ernstig gewond.

‘PNGO zegt al een onderzoek naar de ‘humanitaire organisatie UAWC’ te hebben uitgevoerd en daar is uit gebleken dat “de giftige beschuldigingen van de Israëlische regering en haar proxy-organisaties ongegrond zijn en worden ook afgewezen. PNGO en PHROC verwachten dat de Nederlandse beoordeling tot dezelfde conclusie zal komen.’

Dat is zoiets als een slager die zijn eigen vlees keurt.

Uit al het onderzoek wat door NGO monitor is gedaan komt de betrokkenheid van de humanitaire organisatie Addameer naar voren. Daarnaast heeft onderzoek door de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet ondubbelzinnig aangetoond dat Abedal-Razeq Farraj en Samer Al-Arbid betrokken waren bij de terreuraanslag die Rhina Shnerb het leven kostte.

De Nederlandse regering heeft geen hoge pet op van NGO Monitor, zoals Olga Deutsch in onze podcast ook zei. De organisatie wordt eigenlijk maar lastig gevonden en er wordt niet ingegaan op alle brieven en bewijzen die NGO Monitor al jarenlang naar de Nederlandse regering stuurt om hen erop te wijzen dat er geldt wordt betaald aan Palestijnse terreurorganisaties.

Indien de Nederlandse regering besluit het verzoek van PNGO te honoreren, laat ze daarmee opnieuw blijken dat het leven van een Israëliër minder belangrijk is dan het financieel ondersteunen van Palestijnse organisaties die zich bezighouden met het ondersteunen van gevangen terroristen.


Bronvermelding:
Datum:        31-08-2020
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot Youtube
Website:      joods.nl


 

EN / NL/ עב