Een voertuig is afgelopen woensdagnacht met opzet ingereden op een groep Golani-soldaten die op bezoek waren bij de Westelijke Muur in Jeruzalem. Zeker veertien soldaten werden van de weg gemaaid en licht tot zwaar verwond. De dader kon ontkomen en wordt naarstig opgespoord door de IDF en Shin Bet.

Magen David Adom paramedici, bijgestaan ​​door medische soldaten van de IDF, verleenden medische zorg aan 14 mensen die gewond raakten, waaronder een persoon die ernstig gewond raakte en werd geëvacueerd naar het Shaare Zedek Ziekenhuis. Bovendien raakte één persoon matig gewond en werd geëvacueerd naar het Hadassah Ein Kerem-ziekenhuis.

12 mensen raakten lichtgewond en werden geëvacueerd naar de Shaare Zedek, Hadassah Ein Kerem en Hadassah Mt. Scopus-ziekenhuizen. United Hatzalah vrijwilliger EMT Aharon Pomp, een van de eerste responders ter plaatse, zei: “Samen met ander EMS-personeel heb ik een jonge man behandeld die in ernstige toestand verkeerde nadat hij een volledig systeemtrauma had opgelopen. Ik heb ook twee andere behandeld Jonge mensen die matig gewond raakten.

Vanwege de aard van het incident werden de eenheid Psychotrauma en Crisis Response van United Hatzalah naar het toneel gestuurd en werden acht mensen behandeld die aan emotionele of psychische shock leden. ‘

Fake News: De website van de VRT NWS (de openbare Vlaamse omroep), bekend om zijn Fake News en bevooroordeelde berichtgeving als het over Israël gaat, kapittelde hedenochtend: “Volgens de hulpdiensten gaat het om een verdacht ongeval“, hoewel het hier overduidelijk gaat om een Palestijnse islam-geïnspireerde terreuraanslag waarbij de terrorist (voorlopig) erin slaagde om weg te vluchten.

Hamas
De aanslag volgde kort op de oproep van de terreurgroep van Hamas die op woensdag de Palestijnen opriep om de confrontaties met Israël op te voeren nadat Israëlische veiligheidstroepen een Palestijnse tiener doodschoten, die volgens de IDF een Molotov-cocktail naar troepen gooide tijdens gevechten in Jeruzalem op de Westelijke Jordaanoever.

We roepen op tot escalerende confrontaties Met de bezetting en zijn kolonisten en het bestrijden van hun aanvallen op het land en heilige plaatsen, vooral de gezegende Al-Aqsa-moskee,” zei Hamas in een Arabisch-talige persverklaring op zijn officiële website, verwijzend naar de naam die Palestijnen gebruiken om te verwijzen naar de Tempelberg in de Oude Stad van Jeruzalem.

Hamas, die de Gazastrook regeert, heeft de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever vaak aangemoedigd om de Israëlische veiligheidstroepen en kolonisten te provoceren en aan te vallen. Het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit identificeerde de tiener als de 17-jarige Mohammed al-Haddad en zei dat hij in het hart was geschoten.


Bronvermelding
Datum:        06-02-2020
Beeld:          MDA
Website:     


 

EN / NL/ עב