Document verkregen van het kabinet van de premier onthult plannen om strengere regels op te leggen over Rosh Hashanah, Yom Kippur.

Tijdens een kabinetsvergadering van woensdag hebben de ministers besloten om een ​​aantal maatregelen te nemen om de verspreiding van de Delta-stam van het coronavirus in te perken, maar op dit moment geen “drastische” maatregelen te nemen.

Volgens een rapport in Behadrey Haredim gebruikt de regering momenteel “zachte maatregelen” om de epidemie in te dammen, om schade aan de industrie en handel te voorkomen en om de impact van maatregelen op het gewone dagelijkse leven te beperken.

Volgens Galei Tzahal zijn er echter al plannen opgesteld om de komende maanden veel strengere beperkingen op te leggen – met name tijdens de Tishrei-feesten (Rosh Hashanah, Yom Kippur en Soekot). Galei Tzahal kreeg een document van het kabinet van de premier waaruit blijkt dat er al voorbereidingen worden getroffen om de hele maand van de hoge feestdagen een lockdown op te leggen.

De samenstellers van het document merkten op dat het grote publiek in dit stadium al zou moeten worden geïnformeerd dat er veel strengere regels op komst zijn – niet alleen in Tishrei, maar ook in het traditionele “vakantieseizoen” na de vastendag van de 9e Av. . Onder de beperkingen die worden overwogen, zijn die die evenementen zoals bruiloften en culturele festiviteiten inperken.

Op woensdag heeft het ministerie van Volksgezondheid gegevens vrijgegeven waaruit blijkt dat het aantal ernstig zieke patiënten in de ziekenhuizen van het land de afgelopen twee weken is gestegen tot 46, wat schijnbaar strengere regelgeving rechtvaardigt. Volgens een rapport in Yediot Aharonot is het werkelijke aantal echter slechts 27 – verkregen door contact op te nemen met de ziekenhuizen zelf. Het ministerie van Volksgezondheid, dat reageerde op de beschuldigingen, legde uit dat het zijn gegevens ontvangt via particuliere bedrijven en de discrepanties zal onderzoeken.

Donderdag zijn twee mensen overleden aan complicaties door het coronavirus, de eerste doden in de afgelopen weken. Een daarvan was een 86-jarige man die stierf in het Rambam-ziekenhuis in Haifa. Hij was volledig ingeënt. Enkele uren later stierf een 48-jarige man in het Wolfson-ziekenhuis in Holon; hij was niet ingeënt.


Bronvermelding:
Datum:        08-07-2021
Auteur:        Y Rabinovitz
Website:      www.israelnationalnews.com/


 

 

EN / NL/ עב