Sinds 7 uur deze ochtend wordt thans ook Jeruzalem bestookt met raketten van de Palestijnse Islamitische Jihad. Mochten deze raketten de Al Aqsa Moskee of de Rotskoepel op de Tempelberg in Jeruzalem treffen, zal Israël hiervoor ongetwijfeld de schuld krijgen.

De Rood Alarmt-sirenes gingen zondag rond 8.14 uur (lokale tijd) af in Jeruzalem. Rapporten wijzen op ten minste twee onderscheppingen van de Iron Dome in de buurt van Jeruzalem.

De aanslagen vonden plaats terwijl Joden Tisha B’Av herdenken, de vernietiging van de Joodse tempels en andere rampen die het Joodse volk door de eeuwen heen zijn overkomen.

Sirenes loeiden in de gemeenschappen van Shoresh, Kiryat Yearim, Telsz Stone, Beit Meir, Neve Ilan, Abu Ghosh en andere gebieden.

Dit is de eerste poging tot raketaanval op Jeruzalem tijdens Operatie Breaking Dawn tegen de terroristische organisatie Islamitische Jihad.

IDF-woordvoerder brigadegeneraal Ran Kochav zei: “We waren alert dat er mogelijk zo’n beschieting zou kunnen zijn, we waren ons er van tevoren op aan het voorbereiden. We hebben ook luchtbeschermingscapaciteiten in Jeruzalem.”

Rond dezelfde tijd worden er talloze raketten naar Sderot afgeschoten en door Iron Dome neergeschoten.

Sinds het conflict begon, heeft de Islamitische Jihad vanuit Gaza meer dan 600 raketten op Israël afgevuurd.


Bronvermelding:
Datum:        07-08-2022
Beeld:          Pixabay
Website:      brabosh.com


 

 

EN / NL/ עב