Amir Tsarfati hoopt de komende dagen zoveel mogelijk tijd met zijn gezin door te brengen. Volgende week dinsdag vertrekt hij voor zijn tour door Canada. Dit zal de eerste keer zijn dat hij weer zal reizen sinds het overlijden van zijn schoonvader. Bidt alstublieft voor zijn familie als hij weg is, en voor hem dat hij veilig weer bij hen thuis terug mag komen. Lees hieronder zijn update over het nieuws in het Midden-Oosten.

Onafhankelijkheidsdag
Amir Tsarfati: Toen vorige week de Israëlische Onafhankelijkheidsdag werd afgesloten, vond in Elad, Israël, een afschuwelijke aanslag plaats. Een ultraorthodoxe Jood gaf een lift aan twee Palestijnse mannen, een van 19 en een van 20. Aan het einde van de rit nam een van de jongemannen een bijl en doodde op brute wijze de chauffeur.

De twee mannen stapten uit de auto en begonnen met de bijl en een mes mensen aan te vallen die zich in de buurt bevonden, waarbij nog twee mannen werden gedood en anderen gewond raakten. Ze vluchtten vervolgens, wat leidde tot een klopjacht die verscheidene dagen duurde en waarbij tot 800 IDF-soldaten betrokken waren. Uiteindelijk werden de mannen gevangen genomen en gearresteerd. Dit is zo tragisch. Door de slachting van deze drie mannen hebben 16 kinderen geen vader meer.

Aanslag bij de Damascuspoort
Op zondag werden nog twee terreuraanslagen verijdeld door Israëlische veiligheidstroepen. Een daarvan was bij de Damascuspoort in Jeruzalem, waar een Palestijn gewapend met een mes probeerde Joodse mensen neer te steken. Tijdens de worsteling om hem te ontwapenen, raakte een politieagent gewond, en de dader werd onmiddellijk doodgeschoten. Vervolgens probeerden Palestijnse terroristen met geweren in te breken in de Joodse nederzetting Tekoa. Een veiligheidsagent schoot er een neer en de rest vluchtte. Gisteren was er weer een aanslag in de buurt van de Tempelberg, toen een Palestijnse terrorist gewapend met een mes een politieagent probeerde neer te steken en werd doodgeschoten.

Moord op Shireen Abu Akleh
In een triest verhaal dat zeker veel internationale aandacht zal krijgen, werd de Palestijns-Amerikaanse journaliste van Al Jazeera Shireen Abu Akleh doodgeschoten toen zij verslag deed van gevechten in Jenin op de Westelijke Jordaanoever. Het persagentschap en de Palestijnen wezen al snel met de beschuldigende vinger naar Israël. De werkelijkheid bewijst echter het tegendeel. Op een video is duidelijk te zien hoe een Palestijnse terrorist lukraak in de richting van Abu Akleh schiet en vervolgens beweert dat hij een soldaat heeft geraakt. Er zijn echter geen IDF-soldaten geraakt. Alleen Abu Akleh en haar producent werden geraakt, die beiden helmen en beschermende vesten droegen, zodat ze gemakkelijk voor militairen konden worden aangezien. Zij stierf nadat ze in het hoofd was geschoten, maar de producent overleefde het. Israël bood al snel aan deel te nemen aan een gezamenlijk onderzoek, maar de Palestijnen weigerden. In feite werd bij een autopsie de kogel teruggevonden. Maar de Palestijnen laten het niet onderzoeken door de Israëlische autoriteiten en zeggen dat zij “de misdadiger de misdaad niet kunnen laten onderzoeken”.

Hypocrisie ten top
De hypocrisie van een groot deel van de wereld is overduidelijk als het gaat om de moord op Shireen Abu Akleh. Het is een tragedie, en dat zal ik niet bagatelliseren. Ik vind het echter interessant dat degenen die zo snel in verontwaardiging uitbarsten over dit incident, helemaal niets zeggen over drie joodse mannen die enkele dagen eerder met een bijl en een mes werden afgeslacht. De laatste jaren zijn meer dan 360 journalisten in oorlogsgebieden omgekomen, maar geen van hen heeft de wereld ertoe gebracht een onderzoek te eisen zoals deze trieste dood heeft gedaan. Het toont echt de kracht van de Palestijnse propagandamachine en de gewillige medeplichtigheid van de media.

Joe Biden naar Oost-Jeruzalem
De Amerikaanse president Joe Biden overweegt een bezoek aan Oost-Jeruzalem. Daar zou hij het Makassed-ziekenhuis bezoeken, maar dat zou hij doen zonder officiële Israëlische begeleiding. Daarmee zou hij de facto een verdeeld Jeruzalem erkennen en meedelen dat Oost-Jeruzalem niet onder de soevereiniteit van Israël valt. Zelfs de voormalige presidenten Obama en Clinton gingen niet zo ver.

Chariots of Fire
Begin deze week is de grootste militaire oefening in de geschiedenis van het land van start gegaan. Deze oefening, “Chariots of Fire” genoemd, zal vier weken duren en een “oorlogsmaand” simuleren, en zal alle reguliere en reservetroepen van de IDF van alle commando’s omvatten.

Iran
Israël lanceerde vier raketten die Iraanse bezittingen op de grond in de buurt van de stad Hadar in het noorden van het gouvernement Quneitra vernietigen. De route waarop de aanval plaatsvond, staat bekend om het smokkelen van wapens, waaronder UAV-onderdelen die de wapens van de toekomst zijn. Later vond een tweede aanval plaats, ditmaal met tankvuur.

Deal met Iran
Het Amerikaanse Congres krabbelt terug van een zwakke nucleaire deal met Iran. Een maatregel die eist dat een nieuwe Iran-deal ook de steun van Iran aan het terrorisme aanpakt en die eist dat de VS de sancties tegen de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde niet opheft, haalde de senaat met alle Republikeinse stemmen en 16 Democraten. Ook de Europeanen hebben moeite om een coalitie te vormen voor een nieuw nucleair akkoord met Iran. De Iraniërs zijn echter niet zo bedroefd, want hoe langer het duurt om tot een deal te komen, hoe dichter ze zijn bij het moment komen dat ze genoeg hoogwaardig uranium hebben voor het maken van bommen.

Oekraïne
Rusland maakt een opmars in fase twee van hun operatie – de controle overnemen van heel Donbas en van de hele Oekraïense kustlijn. Hoe triest het ook is om te zeggen, ze slagen in de meeste van hun plannen. Dit geldt niet alleen voor hun militairen. De Russische roebel is terug op het niveau van voor de oorlog, en Europa koopt nog steeds gas van het land. Het vertrouwen lijkt groot te zijn in het Kremlin. Ondanks nieuw bewijs dat het Russische bombardement op een theater in Mariupol aan meer dan 600 mensen het leven heeft gekost – waaronder veel burgers – heeft Poetin nog steeds het lef gehad om met zijn kernraketten over het Rode Plein in Moskou te paraderen.

Noord-Korea
Noord-Korea heeft zaterdag een intercontinentale ballistische raket gelanceerd op een onderzeeër, wat de VS ertoe heeft aangezet een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad te beleggen. Dit was de 15e raketproef van Noord-Korea dit jaar. Ondertussen testte Pakistan vorige maand zijn ballistische middellangeafstandsraket, de Shaheen-III, die tot 2750 kilometer ver kan gaan. En de VS hebben met succes hun DARPA Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAWC) getest, dat 5x de snelheid van het geluid kan halen.

Taiwan
De luchtmacht van Taiwan heeft 18 Chinese vliegtuigen die het luchtruim van Taiwan binnenkwamen weggevaagd. Onder de Chinese vliegtuigen bevonden zich een reeks jachtvliegtuigen en twee bommenwerpers. Deze schendingen van het luchtruim zijn de laatste twee jaar aan de orde van de dag.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

 

Datum: 13 mei 2022
Auteur: Amir Tsarfati – Behold Israel
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.beholdisrael.org
EN / NL/ עב