De ophef over wat jongeren op Urk afgelopen zaterdag deden is groot en groeit nog steeds. Inmiddels is de Nationaal Coördinator Bestrijding Antisemitisme bij de zaak betrokken, en hebben het CIDI en Federatief Joods Nederland aangekondigd aangifte te doen.

Tientallen emotionele Urkers hebben mij middels tweets en privë berichten laten weten zich ‘dood te schamen’ voor wat deze jongeren hebben gedaan en dat dit ingaat tegen het pro Israël standpunt van Urk.

Screenshot YouTube.

Urk, de stad waar je binnenkomst een enorme Israëlische vlag ziet, en waar veel huizen de Israëlische vlag laten wapperen, is van slag door wat er is gebeurt, schrijft de Stentor.

De gemeente Urk heeft de betreffende beelden gezien en onderzoekt met de politie en het Openbaar Ministerie of het tafereel op de beelden strafbaar is.
Burgemeester Cees van den Bos van Urk heeft vol onbegrip gereageerd op de actie van een groep jongeren die zich zaterdagavond hadden verkleed als nazi’s.
Het tv programma Hart van Nederland, meldde vanmorgen dat de jongeren spijt hebben van wat zij hebben gedaan en hun exuses aanbieden.

Spijt komt altijd te laat, net zoals het aanbieden van excuses, zij hadden dit eerder moeten beseffen en hadden kunnen weten hoe dit aankomt bij hun pro-Israël ouders, maar vooral ook bij de Joodse gemeenschap.

Het blijft onbegrijpelijk hoe je op het idee komt om tegen de corona maatregelen te protesteren door je in nazi uniformen te verkleden uit protest tegen deze maatregelen.

Misschien zouden deze jongeren eens een bezoek aan Auschwitz moeten brengen om met eigen ogen te zien wat de nazis met Joden deden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mogelijk zou een gesprek met enkele van de Joodse overlevenden ook helpen.


Bronvermelding:
Datum:        14-09-2021
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב