Ondanks de ontkenningen van de Nederlandse regering dat er geen geld aan Palestijnse NGO’s met banden met terreurorganisaties wordt gegeven, blijkt opnieuw dat dit iets ‘genuanceerder’ ligt. Uit een recent door NGO Monitor ontdekte video blijkt dat er wel degelijk banden zijn tussen deze zogenaamde humanitaire organisaties en Palestijnse terreurgroepen.

Op 3 oktober 2019 schreven wij op joods.nl dat “terreur accountant” Samer Arbid een van de kopstukken was achter de bomaanslag waarbij de 17-jarige Israëlische Rina Shnerb is vermoord en waarbij haar vader en broer ernstig gewond raakten. Arbid was werkzaam de financiele man van de door Nederland gefinancierde ‘Addameer Prisoner Support and Human Rights Association.’

NGO Monitor heeft de Nederlandse regering in de maanden daarna regelmatig informatie gestuurd waaruit bleek dat door Nederland financieel gesteunde Palestijnse NGO’s “warme contacten onderhouden met Palestijnse terreurgroepen.”

In mijn podcast van maandag 31 augustus werd dat nogmaals bevestigd door NGO Monitor onderzoeker Shaun Sacks.

Een video die is onthuld door onderzoekers van NGO Monitor legt de breedte en voortdurende relevantie van het NGO-netwerk van de PFLP vast. De video toont NGO-functionarissen – waaronder terroristen die later zijn gearresteerd en aangeklaagd wegens het orkestreren van een dodelijke terreuraanslag op Rina Schnerb – die een PFLP-evenement hebben bijgewoond.

Op 14 mei 2019 organiseerde de PFLP een herdenking in Ramallah. De hal was versierd met PFLP-parafernalia. De focus was gericht op Rabah Muhanna, lid van het politieke bureau van de PFLP, die volgens informatie van de PFLP ‘heeft bijgedragen aan de oprichting‘ van verschillende aan de PFLP gelieerde NGO’s, waaronder de Union of Health Work Committees (UHWC), de Union of Agricultural Work Comités (UAWC) en Addameer.

Samer Arbid rood omcirkeld. Foto: NGO Monitor

Op de bijeenkomst was bijvoorbeeld ook Samer Arbid aanwezig, de man die later de terreurcel leidde die verantwoordelijk is voor de moord op Rina Shnerb.

Ook aanwezig was Shawan Jabarin, directeur-generaal van Al-Haq, secretaris-generaal van FIDH en lid van de adviesraad van de MENA-divisie van Human Rights Watch. De hele lijst met aanwezigen vind u hier.

Onderstaande video geeft nog een duidelijker beeld van alle aanwezigen.

Duidelijker bewijs hoe de Nederlandse regering direct en indirect terreur tegen Israëlische burgers en Joden steunt is eigenlijk overbodig.

Indien de Nederlandse dames en heren in Den Haag te laf zijn om de waarheid te erkennen en onder ogen te zien, zijn ze het niet waard op het pluche te blijven zitten.

Het hele onderzoek van NGO Monitor treft u hier.


Bronvermelding:
Datum:        03-09-2020
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot Youtube
Website:      joods.nl


 

EN / NL/ עב