De coalitie van premier Benjamin Netanyahu heeft aangekondigd dat het verschillende belangrijke stemmingen over aspecten van het gerechtelijke herzieningsplan, die oorspronkelijk gepland waren voor woensdag, zal uitstellen.

De voorzitter van de coalitie, Ofir Katz, bevestigde dat de wetsvoorstellen die vandaag in de Knesset zouden worden ingediend, zullen worden bevroren voor onderhandelingen, na verzoek daartoe van president Herzog.

Naast het privaatrecht van Rothman voor de versterkingsclausule en de “Mashash-wet”, een wet om de eenheid die onderzoek doet naar wangedrag van de politie onder controle te brengen van de minister van Justitie, stemde de coalitie er ook mee in om de indiening van “Deri-wet 2”, waardoor Deri weer minister zou kunnen worden, uit te stellen.

Een voorlopige stemming over religieus zionisme, het voorstel van MK Simcha Rothman om het vermogen van het Hooggerechtshof om wetten te schrappen te beteugelen, werd ook verplaatst naar volgende week; de commissie Grondwet, Recht en Rechtvaardigheid van de Knesset had het plan eerder woensdagochtend besproken.

Alle stemmingen zijn voorlopig uitgesteld naar volgende week, in de tussen tijd zullen zich hopelijk positieve ontwikkelingen voordoen.

Wordt vervolgd.


Bronvermelding:
Datum:        15-02-2023
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Via GPO
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב