Na drie weken van uitgebreide training tijdens de grootschalige IDF-oefening ‘Chariots of Fire’, begint vandaag de laatste week van de oefening en concentreert zich op de oefening ‘Beyond the Horizon’ op Cyprus met als doel te trainen voor gevechten met Hezbollah en andere terreurgroepen.

De oefening vindt plaats in samenwerking met de Cypriotische Nationale Garde en vormt een belangrijk onderdeel om de IDF paraat te houden voor een verscheidenheid aan operationele scenario’s. Militaire samenwerking tussen de twee naties vergroot de gezamenlijke regionale stabiliteit en versterkt het vermogen om gedeelde veiligheidsuitdagingen het hoofd te bieden.

Als onderdeel van de oefening zal regulier en reserve IDF-personeel van meerdere commando’s, afdelingen en directoraten tegelijkertijd trainen. Aan de oefening nemen deel de 98th “Fire Formation” Division, IAF-squadrons, evenals speciale eenheden van de Israëlische marine en Israëlische grondtroepen, waaronder Shayeet 13, de “Yahalom” -eenheid, de “Oketz” -eenheid en soldaten van de Inlichtingendirectoraat (J2) en het J6- en cyberdefensiedirectoraat.

Het doel van de oefening is om de paraatheid van de IDF en de operationele competentie van de deelnemende eenheden voor missies diep in vijandelijk gebied te verbeteren. Dit zal gebeuren door het combineren en maximaliseren van multi-branch capaciteiten als vorm van assistentie aan de grondtroepen door inzet van gevechtshelikopters, het uitvoeren van noodevacuaties met IAF-transporthelikopters, het aansturen en begeleiden van troepen met behulp van visuele intelligentie en het faciliteren van het verplaatsen van logistiek materieel door de zwaar transport squadrons.

De oefening zal plaatsvinden op verschillende terreinen, waaronder: wildernis, stedelijke, landelijke en bergachtige gebieden. De oefening simuleert uitgebreide gevechten op basis van samenwerking tussen meerdere takken, variërend van de Generale Staf tot het tactische niveau.

De oefening, uitgevoerd door het Urban Warfare Training Center, is uniek en de eerste in zijn soort. De oefening is een kans om het aanpassen aan onbekend terrein realistisch te simuleren en om verre logistieke vaardigheden te trainen wanneer ze worden geconfronteerd met zowel noodsituaties als onbekende gebeurtenissen.

Foto IDF-woordvoerderseenheid

De oefening “Beyond the Horizon” is een belangrijke gebeurtenis in de training van de IDF. De oefening stelt de IDF in staat om de paraatheid van zijn troepen die deelnemen aan de oefening te verbeteren en tegelijkertijd de samenwerking en vaardigheden op tactisch niveau te versterken. Aanstaande vrijdag wordt de oefening afgerond.


Bronvermelding:
Datum:        30-05-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          IDF-woordvoerderseenheid
Website:      israelnieuws.nl


 

 

 

EN / NL/ עב