JERUZALEM – 7 oktober

Netanyahu heeft vandaag ferm taalgebruik laten horen in een toespraak dat hij vandaag heeft gegeven. Hieronder de tekst.

“Hamas is erop uit ons te vernietigen. Op een heilige feestdag. Kinderen, baby’s en vrouwen in hun slaap op hun bedden. Onschuldige mensen afslachten, vernederen en ontvoeren.

Ik roep op de bewoners van Gaza te vluchten, want we komen er aan en wie achterblijft betaald daarvoor de prijs. En die prijs is op het hoofd van Hamas.”

Hij dankt een ieder die geholpen heeft vandaag met reddingsoperaties, politie, soldaten, burgers, medisch personeel, enzovoorts. Hij dankt onze vrienden, zoals de Amerikanen, en geeft nogmaals aan dat wij gaan overwinnen.

Ondertussen gaan miljoenen in Israël met een zwaar hart de nacht in, terwijl ze zich in schuilkelders hebben opgesloten met hun geliefden. Bid dat de Bewaarder van Israël, Die niet sluimert noch slaapt, Zich rondom Zijn volk opstelt en hun zal beschermen vannacht. Bid voor de ontvoerden en de vermisten, dat zij snel verlost mogen worden uit de handen van deze kwade macht.

EN / NL/ עב