Een Israëlische rechtbank heeft zondag het verzoek afgewezen van de vader van de extra bewaakte gevangene, Pachri Zahir Mansour Omar, die had gevraagd om vernietiging van een bevel tot inbeslagname van tienduizenden shekels, die zijn zoon van de Palestijnse Autoriteit had ontvangen als salaris voor het uitvoeren van een terreurdaad voor zijn gevangenschap.

Mansour Omar was medeplichtig bevonden aan moord en het vervoeren van de terrorist die de terreuraanslag op de markt in Hadera in oktober 2005 uit had gevoerd waarbij zes Israëlische burgers waren omgekomen.

Het bevel, dat de inbeslagname van middelen mogelijk maakt, is onderdeel van een precedent-scheppende maatregel door het Nationaal Bureau voor de Bestrijding van Terrorismefinanciering (NBCTF), dat onderdeel is van het ministerie van Defensie. Hiermee heeft de minister van Defensie de bevoegdheid bevelen te ondertekenen tot het staken van uitbetaling van salarissen door de Palestijnse Autoriteit aan terroristen en hun volmachten.

Deze maatregel, uitgevoerd in samenwerking met de IDF Intelligence Division, de Israel Security Agency, de Israel Police en de Gevangenisdienst, heeft dusver geleid tot de inbeslagname en verbeurdverklaring van honderdduizenden shekels. Ook zijn financiële instellingen opgedragen overige fondsen van die partijen te lokaliseren ten behoeve van beslaglegging en verbeurdverklaring.

De minister van Defensie en loco-premier Benny Gantz (Blauw & Wit), verwelkomde de uitspraak en zei: “Ik ben van plan verschillende activiteiten te leiden om de overdracht van geld aan terroristen en terroristische organisaties te voorkomen. De uitspraak zal ons nu ook met behulp van economische middelen helpen bij de oorlog tegen terreur.”

In december 2019 beval de toenmalige minister van Defensie Naftali Bennett (Yamina) de inbeslagname van acht salarissen van terroristen in een poging het afschrikwekkend effect van Israël’s beleid te vergroten.

In mei 2020, vlak voordat Bennett zijn ambt verliet, waarschuwde Israël de banken van de Palestijnse Autoriteit (PA) dat ze boetes en gevangenisstraffen opgelegd zouden krijgen als ze geld zouden blijven overmaken naar de bankrekeningen van terroristische gevangenen.

In juni 2020, net na zijn aantreden, bevroor Gantz het bevel van Bennett echter waardoor PA-banken de salarissen van terroristen bleven overmaken naar diens rekeningen.

 

____________________________________________
Bronvermelding
Auteur: Arutz Sheva staf
datum: 27 juli 2020
website: www.israelnationalnews.com
Afbeelding:
____________________________________________

 

 

EN / NL/ עב