In verband met de Tien Ontzagwekkende Dagen die in de avond van 15 september zijn begonnen en op Yom Kippur eindigen zendt Onder de vijgenboom deze week een aangepast programma uit.

De afleveringen zijn eerder uitgezonden in 2019 en 2020 en erg graag beluisterd. Hieronder volgt het overzicht voor deze week (18 t/m 24 sept.)

maandag
19:00 Yom Kippur- Van aangezicht tot aangezicht
In deze studie kijken we naar de patronen die de HEERE in deze Grote Verzoendag heeft gelegd en naar de joodse tradities die deze dag omlijsten. We leren o.a. welke idiomen en thema’s bij deze dag horen en wat hun achtergrond is, wie zich tot de gemeenschap mogen rekenen om deel te nemen aan deze dag en welke bijzondere gebeurtenissen er op die dag op Goddelijke wijze werden waargenomen

dinsdag
10:00 HH
 Yom Kippur – Van aangezicht tot aangezicht

21:00 Jona – deel 1
Jona is het boek van de bekeringen dat met Yom Kippur in de synagogen gelezen wordt: waarom? Wat hebben Elia en Jona met elkaar te maken, waarom vluchtte Jona echt en hoe ironisch was de bekering van de zeelui eigenlijk?

woensdag
11:00 Jona – deel 2

We naderen Yom Kippur en ondertussen zit Jona in de maag van de grote vis. Hoe overleefde hij dat? Wat is het verschil tussen ‘slapen’ en ‘gestorven zijn’ volgens oud-Joodse traditie? Hoe groot is het wonder van de wederopstanding van de Messias vanuit de Joodse traditie bezien?
20:00 Jona – Vraag & antwoord deel 2
Q & A afleveringen behandelen vragen en opmerkingen van luisteraars naar aanleiding van het Bijbelstudieprogramma ‘Onder de vijgenboom’. In deze aflevering o.a. een vraag over het teken van Jona: “Jezus stierf op Goede Vrijdag en stond op Paaszondag weer op. Hoe verenigt zich dat dan met de drie nachten en drie dagen in de vis?”

donderdag
11:00 Jona – deel 3

De focus verlegt zich in hoofdstuk 3 van Jona naar de Ninevieten.
In deze uitzending o.a.Wat is het verschil tussen God en HEERE? Jezus’ gebruik van de Mishna (Talmoed) en waarom wordt de koning van Ninevé niet bij naam genoemd?
19:00 Jona – Vraag & antwoord deel 3
O.a. de volgende vragen c.q. opmerkingen daarover komen in deze Q&A aan bod: “N.a.v. het offerlam dat op de vierde dag werd geslacht: Verscheen Jezus niet 4000 jaar ná de zondvloed?”, “Ik waag het te betwijfelen of Jona nu wel met compassie de Ninevieten toesprak…” (Over Jona deel 1) “Ik meen me te herinneren dat er staat dat het schip zelf dacht te zullen breken in de storm. Klopt dat?”

vrijdag
19:00 Jona – deel 4
Leer o.a. wat Jona’s echte reden is voor zijn woede; wat Mozes, Elia en Jona nog meer met elkaar te maken hebben; de echte lessen die Jona kreeg van de HEERE n.a.v. de wonderboom

zaterdag
14:00 Jona – Vraag & antwoord deel 4
In deze uitzending worden drie vragen van luisteraars behandeld n.a.v. het laatste deel van de studie over Jona met o.a. “Ninevé werd uiteindelijk wèl verwoest. Komt er dus een einde aan Gods geduld?”

zondag
14:00 HH Yom Kippur – Van aangezicht tot aangezicht
Omschrijving: zie maandag

 

Bekijk ook:
Webinar Simchat Thora 7 en 21 oktober
Webinar De verborgen Messias 4 en 18 november
Studiereis naar Israël 10-17 maart 2024
EN / NL/ עב