En op die dag zal een grote shofar worden geblazen; en de verdwaalde die in het land Assyrië zijn en de verdrevenen die in het land van Egypte zijn, zullen komen en Hashem aanbidden op de heilige berg, in Yerushalayim. Jesaja 27:13 (The Israel Bible TM )

Volgens de joodse gewoonte in de maand Elul voorafgaand aan de heilige dag van Rosh Hashannah, werd er geblazen vanaf een sjofar (ramshoorn).

Op het podium rustte een Thora-rol die door de hoofden van de Joodse gemeenschap in de VAE werd verstrekt met zijn fluwelen omslag geborduurd in het Arabisch, en schreef : ‘Deze Thora is opgedragen ter ere van Zijne Excellentie / Muhammad Ali Al-Abbar die zijn vrienden en zijn land en zijn land inspireerde. generatie door zijn visie en persoonlijkheid ” . Naast de boekrol was een speciaal gebed voor de regering en het leger van de VAE dat als een geschenk aan Ben-Shabat werd aangeboden. Hoewel de Torah normaal gesproken alleen op maandag, donderdag en Sjabbat wordt gelezen, opende Ben-Sjabbat nadat de gebedsdienst was voltooid een van de rollen en reciteerde een korte passage uit het wekelijkse gedeelte, Ki Tavo.

De Amerikaanse delegatie naar de bijeenkomst bestond uit Jared Kusher en Avi Berkowitz, hoewel ze de gebedssessie niet bijwoonden.

Rabbi Yehudah Glick, een voormalig Likud Knesset-lid en hoofd van de Shalom Jerusalem Foundation , merkte semi-ironisch op: ‘Het is opmerkelijk dat Joden in Abu Dhabi mogen samenkomen in gemeenschappelijk gebed, wat hier in Israël niet altijd het geval is sinds de uitbraak van het coronavirus. ”

“Hoewel het geweldig is dat de sjofar wordt geblazen in de VAE, maak ik me veel meer zorgen over wat er gebeurt in het Heilige Land, meer bepaald in Jeruzalem en op de Tempelberg”, zei Rabbi Glick serieus. “Ja, we leven in verbazingwekkende tijden waarin een vredesboodschap vanuit Israël en deze regio naar de wereld gaat, maar zelfs nu, wanneer onze voormalige vijanden luisteren naar het blazen van de sjofar, het glorieuze geluid van de sjofar die ooit de tempel vulde. Stijgen met vreugde is verboden door onze eigen regering. ”

Rabbi Glick heeft onlangs een verzoekschrift ingediend bij de Israëlische regering om de sjofar op de Tempelberg te laten blazen voor de heilige dag van Rosh Hashannah. Helaas werd deze petitie afgewezen ondanks dat religieuze vrijheid op de site specifiek werd opgelegd door het vredesplan van Trump.

“Mensen van elk geloof zouden moeten kunnen bidden op de Tempelberg / Haram al-Sharif, op een manier die volledig respectvol is voor hun religie, rekening houdend met de tijden van de gebeden en feestdagen van elke religie, evenals met andere religieuze factoren, ‘luidt de tekst van het plan van Trump.

De overeenkomst tussen Israël en de VAE zorgt ook voor religieuze vrijheid voor Joden op de Tempelberg.

Zoals uiteengezet in de Visie voor Vrede, mogen alle moslims die in vrede komen de Al Aqsa-moskee bezoeken en bidden (de moskee met zilveren koepel aan de zuidkant van de Tempelberg), en de andere heilige plaatsen van Jeruzalem moeten open blijven. voor vreedzame aanbidders van alle religies ”, luidt de overeenkomst.

Rabbi Glick merkt op dat, in tegenstelling tot het blazen op de sjofar in de VAE, dit op de Tempelberg de vervulling van de profetie zal zijn.

“Het blazen van sjofar op de Tempelberg zal de vrijheid voor de wereld aankondigen, een tijd waarin alle naties Hashem zullen erkennen als de enige echte koning,” zei Rabbi Glick. “We zijn, godzijdank, de tijd voorbij dat we een sjofar naar de Kotel (Westelijke Muur) moesten smokkelen, maar het is ons nog steeds verboden om op onze heiligste plek op de sjofar te blazen. Als dat gebeurt, zal dat me echt opwinden. ”


Bronvermelding:
Auteur:        ADAM ELIYAHU BERKOWITZ
Beeld:          Screenshot
Website:      https://www.breakingisraelnews.com/


 

 

EN / NL/ עב