Oekraïense soldaten geloven dat ‘God ons helpt’ en melden ‘dat er vreemde dingen gebeuren’ om hen te beschermen, ‘kogels gaan ons gewoon voorbij in plaats van ons te raken’, vertelt de pastoor.

Oekraïense broeders en zusters in het geloof worden zeer bemoedigd en gesterkt door de wetenschap dat gelovigen over de hele wereld ijverig en vurig voor hen bidden.

Dat is wat een Amerikaanse predikant ons vertelde in een exclusief interview met ALL ISRAEL NEWS. De predikant, die anoniem wenst te blijven, heeft vele jaren in Wit-Rusland gewoond en blijft daar dienen. Hij zei dat zijn Oekraïense Messiaans-Joodse vrienden er sterk van overtuigd zijn dat God namens hen de gebeden van Jezus-volgelingen over de hele wereld verhoort.

‘En dat moedigt ze niet alleen aan’, zei hij, ‘maar ze krijgen ook meldingen van een flink aantal soldaten die zeggen dat er vreemde dingen gebeuren.’

“Ze zeggen: ‘We zien ’s nachts dingen die we normaal niet zien en die ons redden.’

“Het lijkt alsof kogels soms gewoon langs ons gaan, in plaats van ons te raken’ en dat soort dingen,” zei hij.

Degenen met wie hij sprak, zijn in shock. Een Messiaanse gemeenteleider in Oekraïne deelde in zijn Shabbat-boodschap dat hij het gevoel heeft “hij droomt” en dat “het niet echt gebeurt”.

De Heer leidde diezelfde leider ertoe Psalm 26 te lezen.

“Als we door deze moeilijke tijden gaan, oogsten we, weet je, vreugde en iets goeds”, zei de leider, eraan toevoegend dat ze in de herfst een profetie hadden ontvangen dat “het moeilijk zou worden om naar Oekraïne te komen .”

“En daarna, daarna, zou het een van de beste tijden worden… zoiets als dat… het wordt een van de beste tijden voor Oekraïne. En ik begreep dat dat waarschijnlijk betekende, weet je, een grote beweging van Gods geest’, legde de dominee uit.

De broeders en zusters in buurland Wit-Rusland zijn ook erg “in shock en verbijsterd dat hun grondgebied wordt gebruikt voor een invasie van een bevriende natie”, deelde de predikant mee. Hij zei dat gelovigen in Wit-Rusland en in Oekraïne elkaar voortdurend vermengen en steunen.

“Ze zijn totaal in shock dat hun territorium wordt gebruikt als invasiegrond”, zei hij, verwijzend naar zijn contacten in Wit-Rusland.”

Zondag sprak hij ook met de leider van de National Holocaust Survivors Association in Oekraïne, woonachtig in Kiev, die zei dat hij voorlopig in orde was en genoeg te eten had, maar bedankte hem voor zijn bezorgdheid en gebeden. “En net als zoveel Holocaust-overlevenden … [zij] zijn zulke positieve levenslustige mensen, en ik weet dat hij een optimist is.”

De predikant zei dat hij en zijn team al 26 jaar Holocaustoverlevenden in Wit-Rusland dienen en betrokken zijn bij vier gemeenten, een bediening voor wezen en kinderen die strijden tegen kanker. Hij legde uit dat hij veel vrienden heeft in heel Oekraïne.

”We bidden en hopen dat deze Russische invasie van Oekraïne heel snel tot een einde komt, want dit is een afschuwelijke, afschuwelijke situatie die onnoemelijke hoeveelheden lijden veroorzaakt voor onschuldige mannen, vrouwen en kinderen en ouderen. Weet je, het is echt een verschrikkelijke situatie.”

Hoewel veel inwoners van Oekraïne, Wit-Rusland en Rusland orthodox of nominaal katholiek zijn, was er in de jaren ’90 en het begin van de jaren 2000 een geweldige beweging van God die vele duizenden mensen het Koninkrijk binnenleidde, wedergeboren gelovigen en zij blijven hopen op vernieuwing.


Bronvermelding:
Datum:        10-03-2022
Auteur:        Redactie All Israel
Beeld:          screenshot Newsmax
Website:      All Israel


 

EN / NL/ עב