Christenen voor Israel heeft vandaag laten weten dat het Israël Producten Centrum afgelopen vrijdag wederom onaangenaam werd verrast met een bezoek van twee ambtenaren van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).

Na inspectie van de wijnen geproduceerd in Judea en Samaria, die in het Israël Producten Centrum worden verkocht, lieten zij weten dat Christenen voor Israel waarschijnlijk een boete tegemoet kan zien wegens onjuiste etikettering.

Het Israëlcentrum zegt geschokt te zijn dat de NVWA opnieuw eenzijdig de Joodse staat Israël wil benadelen. De NVWA mag dan wel onder druk staan door onder meer een lastercampagne van de BDS-beweging (= Boycot, Desinvestering en Sancties tegen Israël), het gaat duidelijk in tegen de anti-antisemitisme campagne in de Nederlandse maatschappij die de overheid bezig is op te zetten.

Volgens Christenen voor Israel maakt de NVWA zich schuldig aan eenzijdige verontwaardiging tegen de Joodse staat: “Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten. De rechten van minderheden worden in Israël meer dan waar dan ook in de regio beschermd en gewaarborgd. Israël wordt dagelijks in haar bestaan bedreigd door terroristische organisaties. En toch beschuldigt de NVWA juist Israël ervan het internationale recht te schenden. Waar is hun verontwaardiging over producten uit de Westelijke Sahara (bezet door Marokko)? Waar zijn hun maatregelen tegen producten uit Noord-Cyprus (bezet door Turkije)? Welke boetes legt de NVWA op aan China, dat Tibet bezet? Wanneer pakte de NVWA Rusland aan, dat de Krim bezet heeft?”, aldus Rogier van Oordt.

U kunt hier lezen wat Christenen voor Israel er zelf verder over te zeggen heeft en hoe u kunt helpen een tegengeluid te laten horen naar de NVWA toe.

 

EN / NL/ עב