Als een van de meest populaire sportmerken ter wereld en in Israël, zal het verlies van die verkopen zwaar wegen op de activiteiten van honderden sportwinkels in het hele land.

Israëlische retailers zijn woedend nadat de internationale sportartikelengigant  Nike op zondag zei dat het zal stoppen met de samenwerking met hen om zijn producten op de markt te brengen. De maatregel gaat in op 31 mei 2022, aldus Nike.

Als een van de meest populaire sportmerken ter wereld en in Israël, zou het verlies van die verkopen zwaar wegen op de activiteiten van honderden lokale sportwinkels.

In een brief die zondag aan winkeleigenaren werd gestuurd, zei Nike: “Na een uitgebreide beoordeling door het bedrijf en gezien de veranderende markt, is besloten dat de voortzetting van de zakelijke relatie tussen jou en het bedrijf niet langer past bij de wensen van het bedrijf. beleid en doelen.”

De beslissing is in overeenstemming met Nike’s wereldwijde plannen om het aantal winkels waarmee het samenwerkt te verminderen, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan klanten om schoenen, kleding en uitrusting te kopen op haar website en in winkels die eigendom zijn van het bedrijf.
Nike gelooft dat het veel hogere winsten kan maken en zijn premium productervaring kan beheersen door het hele verkoopproces zelf te beheren. Het bedrijf beëindigde ook zijn relatie met Amazon in 2019.
Desalniettemin zeggen winkels in Israël dat de verhuizing hun mogelijkheden om winstgevend te blijven zou schaden. Sommigen kiezen misschien voor parallelimport en ontvangen Nike-producten van onafhankelijke leveranciers, maar dat zou de prijzen verhogen.
——————————–

Bronvermelding:
Datum:        05-10-2021
Auteur:        ZEV STUB
Beeld:          Pixabay.com
Website:      https://www.jpost.com/


 

 

EN / NL/ עב