Onthulling 19 september
Het is nu echt bijna zover! Op 19 september zal het monument officieel worden onthuld. Over de precieze opzet wordt nog druk overleg gevoerd; alles hangt natuurlijk samen met de Covid-maatregelen die dan nog gelden.

Live op TV
Wel is al duidelijk dat het een besloten bijeenkomst zal zijn (dus alleen op uitnodiging). De onthulling wordt wel live uitgezonden door de NOS.

Metselaars bedankt bij laatste steenlegging
Ruim een half jaar na de eerste steen is vorige maand de laatste steen gelegd. Dit is gebeurd door overlevende Mieke Bloemendal, in aanwezigheid van onder andere de metselaars die de afgelopen maanden de 102.000 stenen hebben verwerkt.

Foto: Dirk P.H. Spits

Schoolklassen naar monument
Met het Joods Cultureel Kwartier en het verzetsmuseum worden ook al plannen gemaakt voor het betrekken van jongeren bij het monument: schoolklassen krijgen een rondleiding met aansluitend een bezoek aan een museum in de omgeving. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door een royale bijdrage van het V-fonds.

Dank u wel voor uw steun
We hebben in de afgelopen jaren enorm veel steunbetuigingen en financiële bijdragen ontvangen. Maar uw steun is nog steeds nodig. U kunt bijdragen via het adopteren van namen en/of een donatie aan het Nederlands Auschwitz Comité. Ontzettend bedankt.


Bron: Nieuwsbrief Nederlands Auschwitz Comité


 

 

EN / NL/ עב