De 120 leden van Knesset die eerder deze maand zijn gekozen, zullen maandag in groepen van drie in het parlement worden beëdigd om te voldoen aan de beperkingen van de omvang van de bijeenkomsten, (maximaal tien), te midden van een nationale campagne om de verspreiding van het dodelijke coronavirus tegen te gaan.

In het plenum zullen van begin tot eind president Reuven Rivlin, Knesset-spreker Yuli Edelstein en de secretaris van de Knesset aanwezig zijn, aldus een verklaring van de Knesset. Omdat pers en gasten,voor de eerste keer in de geschiedenis van het parlement, niet zijn uitgenodigd voor de ceremonie, zullen er niet meer dan 10 mensen tegelijk aanwezig zijn in de plenaire vergadering. Waar mee wordt voldaan aan de nieuwe richtlijn in Israel op een verbod op bijeenkomsten met meer dan 10 personen.

De beëdiging zal plaatsvinden in alfabetische volgorde na toespraken van Edelstein en Rivlin, die alleen zullen worden bijgewoond door Likud-leider Netanyahu, Blauw-witte kop Gantz en Edelstein, aldus de verklaring, die ook alle drie samen zullen worden beëdigd.

Meestal komen alle Knesset leden samen voor de ceremonie in het plenum, waarna elke wetgever op zijn beurt de eed aflegt. Familie en vrienden zijn daar normaal gesproken altijd bij aanwezig.

“Het belang van parlementair toezicht in tijden van crisis is zeker”, zei Edelstein.


Bronvermelding
Datum:        15-03-2020
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot Youtube
Website:      https://www.joods.nl/


 

EN / NL/ עב