De aantredende Duitse bondskanselier Olaf Scholz van de socialistische SPD, sprak over de inzet van Duitsland om antisemitisme te bestrijden tijdens de jaarlijkse International Holocaust Survivors Night die dinsdag werd georganiseerd door de Conference on Jewish Material Claims Against Germany.

Kanselier Scholz zei tijdens het online evenement:

“Antisemitisme, het kleineren van Joodse burgers, haat jegens Israël – we zullen er niets van tolereren in Duitsland. Wees gerust: onze inzet zal niet verminderen. Vandaag de dag verrijkt het joodse leven onze samenleving opnieuw.

“Israël en Duitsland zijn hechte partners. We mogen deze kostbare geschenken niet op het spel zetten. Daarom beloof ik u: we zullen er alles aan blijven doen om joodse burgers in de toekomst en om alle antisemitisme tegen te gaan. We zullen duisternis met licht bestrijden.”

De viering, die plaatsvond op de derde nacht van Chanoeka, eerde Holocaustoverlevenden voor hun opoffering en bijdragen aan de wereld; een aantal van hen sprak in het kader van de procedure.

Ook aanwezig was president Isaac Herzog; leiders van internationale Holocaust-instellingen; en Holocaust-gezanten uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Duitsland.

De voor een Emmy genomineerde entertainers Jason Alexander, Tovah Feldshuh en Mayim Bialik spraken ook over het evenement, met onder meer muzikale optredens van Barry Manilow, de Maccabeats en het muzikale duo Steven Skybell en Jennifer Babiak.

Abe Foxman, een Holocaust-overlevende en voormalig directeur van de Anti-Defamation League, zei:

“Het is absoluut noodzakelijk dat Holocaust-overlevenden getuigen en hun verhaal vertellen. En zeker, wat is een betere tijd dan op Chanoeka, wanneer we niet alleen ons verleden herinneren, maar we vieren de wedergeboorte en de toekomst.”


Bronvermelding:
Datum:         09-12-2021
Website:      brabosh.com


 

EN / NL/ עב