Reeks: Open brief van Nebukadnezar (3)

Je vraagt je misschien af wat er nog te leren valt van het vierde hoofdstuk van het boek Daniël; de droom wordt toch uitgelegd en het is toch duidelijk dat het is uitgekomen? Daarop zegt Debby van Galen: dat is slechts de eerste laag van de tekst – het verhaal. Maar er zitten nog meer lagen onder verborgen, zoals met alles wat we in de Bijbel lezen het geval is. In deze aflevering leer je o.a.

  • over de bijzondere verborgen wereld waarover ook Job, Henoch, Judas en de apostel Johannes hebben geschreven
  • hoe het komt dat wij Westerse christenen deze kennis en wijsheden onderweg zijn kwijtgeraakt en hoe belangrijk die herontdekking voor ons begrip is om de huidige benauwdheid te begrijpen
  • welk voorbeeld zowel Daniël als Paulus en natuurlijk Jezus Zelf voor ons stellen hoe te reageren hierop.

Durf je de uitdaging aan om – met het oog scherp op onze Leidsman Jezus gericht  – deze onbekende wereld te verkennen? Luister en leer Onder de vijgenboom met Debby van Galen.

Maandag 5 september 2022
19:00 uur op Radio Israel.nl

Na de uitzending is ook deze aflevering, het derde deel van de reeks “Open brief van Nebukadnezar”, weer als podcast te beluisteren via ons gratis podcastkanaal en op deze website.

Wist je trouwens dat

  • het programma nu ook een eigen website heeft? Onder de vijgenboom
  • ondertussen ook hard gewerkt is aan een nieuwe seminar genaamd ‘Daniël – Het beeld van de wereldrijken’?Seminar
  • deze herfst twee seminars in ons gebouw zullen worden gegeven. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Kijk op de website van Onder de vijgenboom voor meer informatie en de mogelijkheden tot het boeken en organiseren van één of meerdere seminars of een spreekbeurt.

EN / NL/ עב