Messiasbelijdende jongeren staan vaak alleen, op school maar ook in het leger. Heel gemakkelijk worden ze van het geloof in Jezus afgetrokken. Toerusting is daarom zeer noodzakelijk.

In de Messiaanse gemeenten wordt veel aandacht gegeven aan de kinderklas op sabbat en het jeugdwerk door de weeks. Maar men vindt dit niet genoeg!
Netivah Center (Centurm Wegwijzer) organiseert in de kapel van Baptist Village bij Petah Tikva conferenties om ouderlingen en jeugdwerkers toe te rusten. Nog belangrijker zijn de conferenties voor jeugd en jongeren.

Om Israël tegen oorlogsdreiging en terroristische aanslagen te beveiligen moet iedere Israëlische jongen of meisje van 18 of 19 jaar in militaire dienst. Dit is voor hen en hun (groot)ouders een spannende periode. Zullen zij moeten vechten in een nieuwe oorlog? Zullen zij slachtoffer worden van een aanslag?

Daarnaast is dit voor de jongvolwassen Messiaanse soldaat ook een zware geestelijke strijd. Zal hij of zij Yeshua HaMashiach (Jezus Christus) in militaire dienst blijven volgen? Helaas blijkt een derde van de gelovigen af te dwalen. Daarom is toerusting voor en tijdens hun militaire dienst heel hard nodig!

Het team van Netivah Center nodigt iedere Messiasbelijdende Joodse jongere onmiddellijk na de middelbare school uit voor een 9-daagse toerustingsconferentie. Zo worden zij voorbereid om in het leger standvastig te zijn en de goede strijd van het geloof te strijden.
Ook organiseert men het zes weken durende programma ‘Chetzim’(Pijlen, Psalm 127: 4) voor extra training om als discipel van Jezus in het leger ook leiding te geven. Het gebed is dat deze jongvolwassenen pijlen in Gods hand zullen zijn!

– – – – –

Bronvermelding
Website: https://messiasbelijdendejoden.nl/

– – – – –

EN / NL/ עב