Premier Benjamin Netanyahu verscheen maandagochtend voor de rechtbank van Jeruzalem voor het begin van de bewijsfase van zijn corruptieproces.

In haar openingsverklaring maandag beschuldigde de hoofdaanklager van het proces, Liat Ben-Ari, de premier van machtsmisbruik om gunsten te ontvangen en om de voortzetting van zijn bewind te verzekeren, schrijft Ynetnews.

Ben-Ari zei dat de aanklachten waren gebaseerd op zowel concreet als indirect bewijs en opnamen bevatten van gesprekken en sms-berichten die de aanklachten tegen hem zouden bewijzen.

Netanyahu vertrok na de verklaring van Ben-Ari, nadat hij toestemming had gekregen de rechtbank te verlaten tijdens de verklaring van de eerste getuige, Ilan Yeshua. Yeshua is de voormalig CEO van het Walla-nieuwscentrum en staat centraal in de zaak die “Case 4000” wordt genoemd waarin voormalig Walla-eigenaar Shaul Elovitch samen met Netanyahu ervan wordt beschuldigd de premier positieve berichtgeving te bezorgen in ruil voor gunstige wetgeving voor de Bezeq-telecomgigant die Elovitch destijds ook leidde.

Aan de andere kant van de stad kwam een ​​ander proces op gang toen president Reuven Rivlin overleg begon met politieke leiders over aanbevelingen voor de volgende premier na de verkiezingen van 23 maart.

Netanyahu is vastbesloten om de volgende regering te vormen met het oog op gerechtelijke hervormingen die zijn proces ongeldig zouden kunnen maken.


Bronvermelding:
Datum:        05-04-2021
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot Youtube
Website:      joods.nl


 

EN / NL/ עב