Volgens een Hebreeuwse nieuwssite is voormalig premier Benjamin Netanyahu, de koploper bij de komende verkiezingen, donderdagochtend ontslagen uit een ziekenhuis in Jeruzalem nadat hij zichzelf had ingecheckt op Yom Kippur toen hij pijn op de borst kreeg.

“Voormalig premier Netanyahu voelde zich onwel tijdens het bidden in de synagoge. Hij onderging een reeks tests ter plaatse die normaal uitpakten en hij voelt zich nu goed”, zei het kantoor van Netanyahu in een verklaring.

De 72-jarige oppositieleider werd een nacht ter observatie vastgehouden.

“Je goed voelen en iedereen bedanken voor de steun en de liefde”, zei Netanyahu woensdagavond op sociale media en voegde de traditionele Yom Kippur-groet toe, ” Gmar Hatimah Tovah (Moge je worden ingeschreven in het Boek des Levens).”

De Israëlische zender KAN citeerde een anonieme bron die zei dat de premier pijn op de borst had.

Het Shaare Zedek-ziekenhuis zei in een verklaring dat Netanyahu bij zijn aankomst “een beoordeling en een uitgebreide reeks tests onderging, die allemaal normaal uitkwamen”.

“Voormalig premier Netanyahu voelt zich goed en na overleg werd besloten dat hij een nacht in het ziekenhuis zou blijven voor observatie”, aldus de verklaring.

Netanyahu begon zich onwel te voelen tijdens op Yom Kippur tijdens gebeden in de Grote Synagoge in Jeruzalem en besloot zich te laten controleren in het ziekenhuis.

Premier Yair Lapid wenste zijn tegenstander bij de verkiezingen van 1 november een spoedig herstel.


Bronvermelding:
Datum:        05-10-2022
Auteur:        Redactie All Israel
Beeld:          Portret van toenmalig premier Benjamin Netanyahu in zijn residentie in Jeruzalem, 18 maart 2021. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)
Website:      All Israel


 

 

EN / NL/ עב