Aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering viel premier Netanyahu uit naar de directeur van het Internationaal Atoom Agentschap, IAEA.

“Directeur-generaal Rafael Grossi van de Internationale Atoomenergieorganisatie zei zojuist in Teheran dat een Israëlische aanval op de Iraanse nucleaire installaties in strijd is met de wet.

Rafael Grossi is een waardige heer die iets onwaardigs heeft gezegd. Tegen welke wet? Is Iran, dat openlijk oproept tot onze vernietiging, toegestaan ​​om de destructieve wapens te verdedigen die ons zouden afslachten? Mogen we onszelf verdedigen? Het is duidelijk dat we dat mogen en het is duidelijk dat we dat zullen doen. En we zullen dat doen in discussies of acties de klok rond. Ik zal hier natuurlijk niet in detail treden.

Ik zeg dit omdat niets ons ervan zal weerhouden ons land te verdedigen en onze vijanden ervan te weerhouden de staat van de Joden uit te schakelen.

We staan ​​aan de vooravond van Purim: 2500 jaar geleden ontstond er een vijand in Perzië die de Joden probeerde te vernietigen. Ze slaagden toen niet en zullen ook vandaag niet slagen.

Ik wens het hele volk van Israël een gelukkig Poeriem.”


Bronvermelding:
Datum:        06-03-2023
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          GPO
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב