Het kabinet van het coronavirus komt dinsdag bijeen om te beraadslagen over het voorstel om een ​​strakkere lockdown op te leggen na Jom Kipoer, waarbij de particuliere sector strikt wordt beperkt.
Het Israëlische kabinet Coronavirus komt dinsdagmiddag bijeen om een ​​voorstel in overweging te nemen om de beperkingen van de lopende lockdown aanzienlijk aan te scherpen, de economische activiteit in te perken en te zorgen voor strengere handhaving van regels bij protesten en synagogen.

Het plan , waarover oorspronkelijk maandag zou worden gestemd , heeft het kabinet Coronavirus al verdeeld, waarbij premier Binyamin Netanyahu en minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein (Likud) opkomen voor de geïntensiveerde lockdown, terwijl de tsaar van het Coronavirus prof.Ronni Gamzu en minister van Financiën Yisrael Katz (Likud) was tegen de veranderingen.

De voorgestelde striktere sluiting zou een weerspiegeling zijn van de eerste sluiting van Israël, die in het voorjaar van kracht was.

Als het plan wordt aangenomen, zou het de bedrijfsactiviteiten in de particuliere sector drastisch verminderen en de activiteit in de particuliere sector terugbrengen tot 30% of minder.

Bovendien roept het plan op tot nog grotere limieten voor bijeenkomsten.

Het plan zou, als het wordt aangenomen, waarschijnlijk pas in werking treden na de aanstaande Jom Kipoer-feestdag.


Bronvermelding:
Datum:        22-09+-2020
Auteur:        David Rosenberg
Beeld:          Yossi Aloni / Flash90
Website:      www.israelnationalnews.com/


 

EN / NL/ עב