Minister-president zal volgende week de kroonprins van Bahrein ontmoeten in Manama, tijdens het eerste staatsbezoek aan Bahrein. Bezoek aan VAE ook gepland.

Volgens een rapport van Israel Hayom zal de Israëlische premier Binyamin Netanyahu volgende week naar Bahrein afreizen voor het allereerste staatsbezoek van een hoge Israëlische leider .

Tijdens zijn bezoek zal Netanyahu naar verwachting een ontmoeting hebben met de plaatsvervangende koning en kroonprins van Bahrein Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa in de hoofdstad van Bahrein, Manama, meldde Israel Hayom woensdagochtend.

Netanyahu had overwogen om tijdens de reis ook de Verenigde Arabische Emiraten te bezoeken, maar heeft sindsdien besloten om de VAE ergens in de nabije toekomst in een aparte reis te bezoeken.

Medewerkers van het kabinet van de premier zijn de laatste voorbereidingen aan het treffen voor het bezoek aan het bureau van de kroonprins.

Er is nog geen einddatum voor het bezoek vastgesteld.

Dinsdag kondigde Netanyahu plannen aan om Bahrein te bezoeken na een telefoontje met de kroonprins maandagavond, waarin Netanyahu was uitgenodigd om Manama te bezoeken.

“Ik heb nu gesproken met de kroonprins van Bahrein, Salman bin Hamad Al Khalifa”, zei Netanyahu dinsdagochtend in een verklaring. “Het was ons tweede gesprek, en het was erg coridiaal.”

“We zijn allebei erg enthousiast over het feit dat we in de zeer nabije toekomst de vruchten van vrede kunnen brengen aan onze twee volkeren en onze landen.”

“Daarom nodigde hij me uit om in de nabije toekomst voor een officieel staatsbezoek in Bahrein te komen, wat ik ook zal doen.”


Bronvermelding:
Datum:        24-07-2020
Auteur:        Arutz Sheva Staff
Beeld:         Haim Zach, GPO
Website:      www.israelnationalnews.com/


 

EN / NL/ עב