De Shin Bet (Israel Security Agency) onthulde afgelopen zondag dat zij een netwerk hebben opgerold dat Europese fondsen die bedoeld waren voor Palestijnse humanitaire hulp op de Westelijke Jordaanoever, doorgesluisden naar het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), meldt de Shin Bet. Volgens NGO Monitor gaat het om een bedrag van meer dan €200 miljoen.

De financiering van deze terreurgroep gaat alsvolgt in zijn werk:
De zogenaamde humanitaire ngo’s misleidden hulporganisaties in Europa met behulp van verschillende methoden – het rapporteren van fictieve projecten, het doorgeven van valse documenten, het vervalsen en opdrijven van facturen, het omleiden van offertes, het vervalsen van bankdocumenten en handtekeningen, het rapporteren van te hoge salarissen.

Het geld wat ze uiteindelijk via deze truc ontvangen wordt ondermeer gebruikt voor betalingen voor de families van ‘martelaren’ van de PFLP, salarissen voor militanten, het rekruteren van nieuwe leden, het bevorderen en versterken van terroristische activiteiten, het financieren van militanten van de PFLP in Jeruzalem en de verspreiding van populaire boodschappen en ideologieën.

NGO Monitor zei in een reactie op de aankondiging van de Shin Bet over Europese fondsen die door NGO’s worden besteed aan terreuractiviteiten: “dat zij al jarenlang de nauwe banden documenteren tussen tien door Europa gefinancierde Palestijnse NGO’s en de terreurgroep Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP).

“In 2014-2021 hebben de regeringen van Nederland, Spanje, België, Italië, Zweden, Denemarken, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland en de EU meer dan € 200 miljoen verstrekt aan het PFLP-netwerk van ngo’s, inclusief aan de gezondheidswerkcomités. Ons onderzoek toont de verschillende connecties tussen 70 NGO-ambtenaren en de PFLP; sommigen waren betrokken bij de moord op een 17-jarige Israëliër, Rina Schnerb” aldus NMGO Monitor.

“De PFLP wordt door de VS, EU, Canada, Israël en anderen aangemerkt als een terreurgroep. Toch negeren veel Europese regeringen de bevindingen en blijven ze fors investeren in deze ngo’s, wat resulteert in misbruik van belastinggeld”, zegt Ngo Monitor.

Professor Gerald Steinberg, voorzitter van de NGO Monitor, zei in een toelichting dat : “Europese functionarissen al twintig jaar miljoenen euro’s aan het Palestijnse netwerk van met terreur verbonden groepen verstrekken, onder de façades van de mensenrechten en het maatschappelijk middenveld. De Europeanen gingen door met zware geheimhouding. om een oogje dicht te knijpen voor de duidelijke banden met terreur door te beweren ‘er was geen bewijs’ of ‘we financieren alleen projecten, geen ngo’s.”

“Gaandeweg vertrouwden ze op zelfrapportage door ngo’s in plaats van zelf due diligence te doen, en financierden ze jaar na jaar dezelfde Palestijnse groepen. Nu de details volledig zichtbaar zijn, zullen de regeringen misschien eens gaan nadenken en de fondsen misschien eindelijk bevriezen en evaluatiemechanismen opzetten die consistent zijn. met de principes van goed bestuur, transparantie en gepaste zorgvuldigheid. Hiermee wordt de reeds aangerichte schade niet hersteld, maar in ieder geval meer voorkomen”, aldus Steinberg.


Bronvermelding:
Datum:        08-05-2021
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot YouTube
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב