Nati Hakshur is een in Israël geboren man die ondertussen al ruime tijd in Nederland woont. Niks geks aan, denk je wellicht. Totdat je zijn indrukwekkende en vooral inspirerende verhaal leest.

Het ingrijpende verhaal van Nati
Tot zijn 24e leidt Nati een behoorlijk normaal leven. Hij gaat naar school en werkt een tijdje in de sales. Normaal, tot op die ene dag. Hij heeft afgesproken met zijn beste vriend en zit in Israël buiten in de frisse lucht. Dan klinkt er een alarm. Het luchtalarm. Er komen raketten hun kant op. Direct rennen hij, zijn vriend en de anderen weg, terwijl het luchtafweergeschut de meeste raketten in de lucht al uitschakelt. Maar toch komt er een aantal raketten door.

De klap
Nati heeft geleerd dat hij op de grond moet gaan liggen in zo’n situatie. Hij doet dit, en er volgt een explosie. Dan komt een tweede raket neer. In totaal zes explosies. Deze zijn dichtbij, maar niet in direct bereik van hem en de anderen. Hij kijkt omhoog en ziet dat er nog meer raketten hun kant op komen. Hij staat op en wil samen met zijn beste vriend naar de schuilkelder lopen. Op het moment dat hij loopt, ziet hij een raket letterlijk voorbij zijn hoofd vliegen. Die slaat levensgevaarlijk dichtbij in, op de grond. Nati is compleet in shock.

Om, na de explosie, naar zijn beste vriend Lior te lopen, die iets verderop lag te bloeden op straat, wil hij opstaan. Maar niks zal meer hetzelfde zijn als voorheen. Door de impact van de explosie werd het been van zijn lichaam afgeblazen. Een paar stukjes huid verbonden wat nog over was van zijn been met zijn lichaam. Dit merkte hij pas toen hij opstond.

Een scherf van de raket is dwars door de knie van Nati gegaan. Op dat moment dacht hij dat hij zou sterven.

Een scherf van de raket is dwars door de knie van Nati gegaan. Op dat moment dacht hij dat hij zou sterven. Een miljoen beelden schoten in één seconde door zijn hoofd. Zowel van het verleden als van de toekomst. Toen hij zijn neefje (die op dat moment vier maanden oud was) voor zich zag, voelde hij de kracht dat hij niet dood zou gaan, aldus Nati. Omdat hij wist dat er nog toekomst was. Toen kwam de ambulance om hem naar het ziekenhuis te vervoeren.

Het ziekenhuis
In het ziekenhuis heeft Nati gevochten voor wat hij waard is. Toen hij wakker werd en zijn ouders zag, wist hij dat hij moest glimlachen omdat hij voelde dat zij anders nog meer kapot gingen van verdriet. Een onwijs sterke beslissing.

Nati balanceert op het randje van leven en dood. Koorts, infecties, medicijnen en oneindig veel operaties. Het houdt maar niet op. Wonder boven wonder lukt het de artsen om zijn andere been te redden. Hij mag het ziekenhuis uit. Toch blijft hij de pijn houden.

De revalidatie
Op een gegeven moment komt hij in contact met een organisatie, Beit Halochem, die hem geweldige steun geeft en hem helpt revalideren. Nati haalt daar veel kracht uit. Evenals uit de mensen binnen die organisatie, die eenzelfde situatie hebben meegemaakt en nu zelfs met humor in het leven staan. “Het is alleen maar een been!” was een opmerking van één van hen, die Nati erg veel kracht heeft gegeven, zoals hij zelf aangeeft.

Experience Israel begint
Dan een aantal jaar vooruit. Al geruime tijd woont Nati nu in Nederland. Eind 2021 komt hij in contact met Gerhard den Boon, een ondernemer uit Heerde. Samen komen ze op het idee om producten vanuit Israël in Nederland te verkopen. Nati’s liefde voor zijn geboorteland is hij, ondanks het heftige ongeluk, nooit verloren. Hij weet hoe dol Israëliërs zijn op hun wijnen, bieren, snacks en andere producten. Hij wil de liefde voor deze Israëlische producten naar Nederland brengen.
Anderen laten kennismaken met al dat Israël te bieden heeft; dat is een droom van Nati.

Nati krijgt de mogelijkheid om producten naar Nederland te halen en om ze vanuit hier aan de man te brengen.

Gerhard komt daarmee precies op het juiste moment op het pad van Nati. Onder zijn ‘bezielende leiding’ krijgt Nati de mogelijkheid om producten waarvan hij weet dat ze populair zijn in Israël, naar Nederland te halen en om ze vanuit hier aan de man te brengen. En dat gebeurt!

De eerste orders
De website van Experience Israël wordt gebouwd (www.experienceisrael.eu), gaat begin januari 2022 online en levert al snel orders op. Door mond-tot-mondreclame geniet de shop een steeds groter groeiende klantenkring. De klantervaringen zijn alleen maar positief. Dat is het resultaat van de klantvriendelijkheid van Nati, de brede selectie van producten en de kwaliteit van de Israëlische items.

Voor elk wat wils
Nati draagt zorg voor een breed assortiment. En natuurlijk allemaal koosjer, zoals het in Israël hoort. Van de lekkerste wijnen en bieren, tot verzorgende crèmes en zelfs koosjer sponzen en handdoeken. Het assortiment blijft groeien. Net als in Israël zijn er altijd wel verschillende smaken. Mensen houden wél van het een, maar minder van het ander. Of andersom. En juist door zoveel aan te bieden, zorg je dat iedereen een Israëlische favoriet kan vinden. Nati weet daar perfect op in te spelen.

De invloed van Nati’s doel op zijn leven
Op kantoor steekt Nati continu zijn collega’s aan met zijn vrolijkheid. Zijn lach hoor je door het hele gebouw heen en werkt aanstekelijk voor de anderen. De reden dat hij zo vrolijk is, komt omdat hij het geweldig vindt om zijn liefde voor Israël te delen met anderen. De beste producten van Israël overbrengen naar Nederland, en vervolgens anderen kennis laten maken met deze producten. Dat geeft hem voldoening. Met trots vertelt Nati zijn klanten over waar hij vandaan komt en waarom een bepaald product in Israël zo populair is.

De beste producten van Israël overbrengen naar Nederland, en vervolgens anderen kennis laten maken met deze producten. Dat geeft hem voldoening.

Actueel aanbod
Daarnaast houdt Nati zijn aanbod actueel. Op joodse feestdagen betaal je voor bijpassende producten bijvoorbeeld minder. Of er wordt juist speciaal voor die dagen een product ingekocht dat ook in Israël op die feestdag(en) gegeten of gedronken wordt. Zo waan je je als klant helemaal in de Israëlische sferen.

Het eerste jaar
Nati kan terugkijken op een mooi eerste jaar van Experience Israël. Zijn liefde voor zijn geboorteland is duidelijk terug te zien in zijn werk. De aandacht die hij eraan schenkt wordt terugbetaald in een mooi aantal bestellingen en betekenisvolle reviews van klanten. Uiteraard blijft hij zijn uiterste best doen om ook dit jaar weer met de webshop te groeien. Nati is trots op wat hij tot nu toe heeft bereikt. Op het gebied van werk, samen met zijn collega’s. Maar ook in zijn privéleven, elke dag weer. Hij is dankbaar voor wat hij heeft gekregen en voor wat hij mag doen. En dat merk je.

Nati vertelt zijn verhaal persoonlijk aan Ratna van de Vegte, die voor Family7 het verhaal van Nati vastlegde. Bekijk deze video hier:

Datum: 28 januari 2023
Auteur: Experience Israel – Marthijn van der Velde
Foto: © Shay Shmueli
Website: http://www.experienceisrael.eu
EN / NL/ עב