Na drie maanden rust werden donderdagavond vier raketten vanuit Gaza richting Israël afgevuurd. Een raket werd onderschept en vernietigd door de Iron Dome, de andere drie kwamen in Gaza terecht.

Als reactie op de raketten die donderdagavond vanuit de Gazastrook op Israël zijn gelanceerd, hebben IDF-straaljagers zich in de vroege uren van vrijdag een ondergronds militair terrein in de Gazastrook dat werd gebruikt als een raketontwikkelings- en productiecomplex van de terroristische organisatie Hamas in de Gazastrook gericht.

Deze aanval zal de raketintensivering en bewapeningspogingen van de terroristische organisatie Hamas aanzienlijk belemmeren.

De IDF houdt de terroristische organisatie Hamas verantwoordelijk voor alle terreuractiviteiten die uit de Gazastrook komen en zal worden geconfronteerd met de gevolgen van de veiligheidsschendingen tegen Israël.

Volgens het Palestijnse persbureau Shehab zou een “verzetssite” in al-Maghazi zijn geraakt. Er waren geen directe meldingen van verwondingen.

Foto’s gedeeld op sociale media toonden vuurballen en rook in Gaza van de luchtaanvallen. In niet-geverifieerde videobeelden waren opeenvolgende aanvallen te zien die herhaaldelijk hetzelfde gebied raakten.

Foto via social media

De Palestijnse Islamitische Jihad-terreurgroep eiste de verantwoordelijkheid op voor de raketlanceringen als reactie op de dood van Faruk Salama, de commandant van de Al-Quds Brigade in Jenin, die eerder op donderdag tijdens een vuurgevecht met de IDF om het leven kwam.


Bronvermelding:
Datum:        04-11-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב