Terwijl Palestijnse leiders na de aanslag op de familie Shnerb stilzwijgend barbaars geweld tegen Joden blijven goedkeuren en zelfs vieren, reageert premier Benjamin Netanyahu met het versterken van nederzettingen op de Westbank: hij keurde de bouw van 300 nieuwe woningen goed.

Als reactie op de terreuraanslag, waarbij de 17-jarige Rina Shnerb werd gedood, terwijl ze wandelde met haar vader en broer die beiden zwaargewond raakten bij de aanslag, keurde Netanyahu de bouw goed van 300 nieuwe huizen in een nieuwe wijk in Dolev, een Joodse neder­zetting in Samaria op 27 km ten noordwesten van Jeruzalem en slechts enkele kilometers van de plek van de moord.

‘We zullen dieper wortelen en onze vijanden treffen’, zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in een verklaring aan de pers. ‘We zullen doorgaan met het versterken en ontwikkelen van de nederzettingen’.

Hamas-leider Ismail Haniyeh prees de aanval als ‘bewijs van de vitaliteit en moed van het Palestijnse volk, en van het feit dat het zich niet zal overgeven aan de misdaden en het terrorisme van de bezetting’.

President Machmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit weigert deze of enige andere aanval op Israëli’s te veroordelen. De PA heeft een beleid om salarissen te betalen aan de families van terroristen die ofwel gevangen of gedood worden bij de aanvallen, een beleid dat Israël ‘pay-to-slay’ noemt.

In een cynische poging om de brute moord te recht­vaardigen, meldden Palestijnse mediakanalen ten onrechte dat Rina een soldaat en een kolonist was, volgens Palestinian Media Watch. Ze was geen van beide.

De meedogenloze moord op het meisje heeft het land geschokt, en dit was niet het enige incident dat Netanyahu ertoe aanzette om internationale kritiek te negeren en de Joodse nederzettingen in de Bijbelse binnenlanden te versterken. In de loop van de afgelopen week hebben Palestijnse Arabische terroristen een Israëli in de Oude Stad van Jeruzalem neergestoken en gewond, met een auto Israëli’s aangereden die bij een bushalte in de buurt van Elazar stonden, raketten op Sderot afgevuurd, velden in brand gestoken in de westelijke Negev, handgranaten gegooid naar Israëlische soldaten nabij het grenshek van de Gazastrook, en geprobeerd Joden dood te gooien met stenen bij het graf van Jozef.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   27-08-2019

Auteur:   David Lazarus
Beeld:  Creatief Commons
Website: http://www.israeltoday.nl

– – – – –

EN / NL/ עב